De 100ste blog, een terugblik op 2018

De 100ste blog, een terugblik op 2018

In mijn 100ste blog zal ik een terugblik geven op het jaar 2018. Mijn sportieve hoogtepunten zal ik hier nog even naar boven halen. Dit jaar was het voor het eerst dat ik een hypotheek te betalen had. In mijn Wie is Mark pagina staat hoe Wilco van Rooijen vertelde dat je niet aan het einde van het jaar wil zeggen dat je de hypotheek weer hebt betaald. Dat is dit jaar wel gelukt maar daarnaast heb ik ook andere dingen gedaan waardoor ik het jaar 2018 niet snel zal vergeten. Bij deze een aantal hoogtepunten kort beschreven.

Halve marathon van Egmond aan Zee

Het afgelopen jaar begon met 21 kilometer aan de kust. Het is een van de bekendste lopen van Nederland dus was ik heel benieuwd of ik dit ook een leuk rondje zou vinden. Dat was nadat ik over de finish was gekomen ook zeker wel het geval. Ik heb heerlijk gelopen en de anderhalf uur waren eigenlijk zo voorbij. Een aanrader voor iedereen die een halve marathon wil lopen. Je loopt in verschillende omstandigheden zoals op het strand, door de duinen en gewoon over steen. Het maakt het er niet makkelijker op maar als je zelf een beetje traint van tevoren dan zijn deze 21 kilometer voorbij voordat je het door hebt.

Klik voor het verslag van de halve marathon van Egmond aan Zee

Lekker gelopen in de duinen en op het strand

Megavalanche

Ook de Megavalanche stond dit keer weer op het programma. Ik was fit toen ik richting de Alp d’Huez ging maar toen ik weer terug kwam was ik minder fit. Ik ben tijdens deze week een keer hard gevallen waardoor lekker fietsen er de laatste 2/3 dagen er niet meer in zat. Desondanks was het gewoon een top weekje en heb ik met flink vermaakt. De Megavalanche is echt iets wat je doordeweeks in Nederland niet meemaakt. Bergop vind je in Drenthe niet zo veel en daardoor heb ik me ook niet echt kunnen voorbereiden. Waarschijnlijk ga ik dit jaar weer heen om te proberen vanaf het topje naar beneden te komen. We gaan zien hoe het dit jaar gaat lopen.

Klik hier voor het verslag van de Megavalanche

Dit was me toch weer een heerlijk weekje in de bergen.

Veldslag om Norg

Omdat ik het fietsen erg leuk vind, heb ik dit jaar ook mee gedaan aan de veldslag om Norg. Ook een beetje met in het achterhoofd dat ik de Marathon van Amsterdam zou gaan lopen. Het was een mooie tocht om Norg. Veel kilometers, een aantal hindernissen maar niet echt spectaculair. Als ik nog een keer aan zoiets mee ga doen moet ik wat meer kilometers maken om ook echt een snelle tijd neer te kunnen zetten. Het is heel wat anders als de Megavalanche, maar dan heb ik toch wat meer met de Megavalanche, op deze route was, voor de tijd die je kwijt bent voor mij dan toch wat te weinig te beleven. Toch was het wel een goede voorbereiding op de marathon van een maand later.

Klik hier voor het verslag van de Velslag om Norg

Lekker een paar keer klimmen onderweg.

Marathon van Amsterdam

Dit was wel het sportieve hoogtepunt van 2018. Ondanks dat ik niet mijn doel heb gehaald om onder de 3 uur te lopen was ik toch best tevreden met mijn tijd. Ook gewoon het lopen van een marathon is een hele belevenis. Met zoveel bekende locaties waar je doorheen loopt en tussen het vele publiek is heel erg leuk om mee te maken. Ook het kapot gaan tijdens de laatste kilometers van de marathon was een hele belevenis. Ik ben niet vaker zo kapot gegaan als die middag. Ondanks mijn iets mindere voorbereiding had ik toch nog wel een goede tijd en heb ik mezelf verbaast dat ik het nog zo lang kon volhouden op dit tempo.

Klik hier voor het verslag van de Marathon van Amsterdam

Hier ben ik lekker door het Vondelpark aan het lopen

Al met al heb ik weer een paar mooie dingen gedaan afgelopen jaar en ben ik benieuwd wat ik komend jaar ga doen. Er staat voorlopig nog niks op de planning maar de Megavalanche zit er waarschijnlijk wel weer aan te komen. Graag zou ik nog mijn tijden op de 5 en 10 kilometer nog wel willen verbeteren. Een halve en/of hele marathon zit er voorlopig nog niet weer in maar dat kan in de loop van het jaar natuurlijk nog veranderen. Je zult dit het komende jaar wel voorbij zien komen op mijn blog.

Ook is dit mijn 100ste blog die ik heb ‘geschreven’. Ik ben eind 2016 begonnen en heb dus 2 jaar gedaan om 100 stukjes te schrijven. Ik denk dat ik hier nog even een apart stukje over zal gaan schrijven. Waarom ik het doe, hoe ik het doe en wat ik er nog mee wil gaan doen. De laatste tijd zit er weinig structuur in maar dat wil ik dit jaar wel weer gaan oppakken. Elke week een stukje moet toch wel mogelijk zijn, waar het dan ook over gaat. Ook in 2019 kun je dan weer lezen wat ik allemaal voor rare fratsen in mijn hoofd haal.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.