Megavalanche #2

Megavalanche #2

De fiets is even weg voor een onderhoudsbeurt vandaar dat ik maar even een stukje schrijf over de training voor de Megavalanche. Aangezien ik niet op de fiets kan ga ik proberen om een trainingsschema te maken. Ik heb hier in de directe omgeving niet hetzelfde parcours heb om te trainen moet ik fysiek helemaal in orde zijn. Qua uithoudingsvermogen hoeft het niet zo’n probleem voor mij te zijn, omdat ik voetbal en daar 3 uur in de week voor train en een wedstrijd speel op zaterdag. Als ik het een beetje in alle verslagen lees dan komen er ook andere spiergroepen bij kijken waar ik nog niet zo goed op getraind ben. Vooral het lange staan en de klappen die je met je armen moet opvangen komen vaak voorbij, evenals het pijn in je handen krijgen omdat je de handen constant bij de remmen hebt.

fullsizerender-2
En gaan.

Je zou er voor kunnen kiezen om hiervoor naar de sportschool te gaan waar je heel makkelijk kunt gaan trainen en alle toestellen kunt gebruiken die je denkt nodig te zijn. Ik heb een keer een zomer lang in de sportschool te trainen. Dit is me wel goed bevallen omdat ik er in die periode alle tijd voor had. Ik vond dit erg leuk en als je naar de sportschool gaat verplicht je jezelf ook om echt 1 uur lang met het fitness bezig te zijn. Maar als je heen gaat ben je ook zo 2 uur kwijt aan tijd en daar heb ik niet zo veel zin in. Daarom ga ik nu proberen om het thuis op te pakken met een aantal oefeningen die je zelf zonder toestellen of hulpmiddelen kan doen. Dit zijn veel bekende oefeningen, maar er zitten ook een paar voor mij onbekende tussen.

img_1852
Ab Wheel

Om te beginnen doe ik vaak push up’s en sit up’s. Goed voor je armen en buikspieren. Daarnaast doe ik nog leg lifts. Dit is goed voor je buikspieren en je bovenbenen. Daarnaast doe ik nog een oefening die de russian twist heet. Dit is ook voor de buikspieren en voor de rug. Daarnaast heb ik een ab wheel en een handknijper. Met de ab wheel kun je heel veel spieren te gelijk trainen. Het is wel belangrijk dat je met de ab wheel de oefening goed uitvoert. Anders krijg je waarschijnlijk blessures in plaats van dat je graag je lichaam goed wil trainen. De handknijper heb ik aangeschaft om, klinkt logisch, mijn handen te trainen. Ik hoop dat ik hiermee mijn handen kan voorbereiden op wat er komen gaat.

img_1853
Handknijper

De oefeningen die hierboven staan probeer ik altijd 3 keer in de week te doen. Qua series en herhalingen doe ik het tot nu toe gewoon een beetje op gevoel. Wel probeer ik om op maandag een basis te leggen. Op woensdag hier een beetje over heen te gaan en op vrijdag dezelfde training als maandag te pakken. Soms heb ik op een werkdag al wel genoeg gedaan en dan pas ik de training gewoon aan wat voor mij lekker voelt. Bij elke training ga ik ook altijd even touwtje springen. Ik vind dit leuk om te doen en het is ook nog goed voor je benen. Als je eenmaal een tijdje aan het springen bent en je gaat lekker dan kun je daar ook nog verschillende oefeningen mee doen.

IMG_1859.JPG
Springtouw

Er zijn zo veel oefening op het internet te vinden die overal wel ergens goed voor zijn. Probeer daarom zelf of deze oefeningen bij jou passen en ga anders op zoek naar oefeningen die je wel leuk vind om te doen. Controleer aan het begin van de oefening goed hoe je hem uit voert. De trainingen zijn namelijk bedoelt om je beter te maken en niet om blessures te krijgen. Dit is nog maar het begin van mijn training wat vooral gericht is op het sterker maken van spieren. Ik hoop dat mijn fiets binnenkort weer klaar is, dan gaat het voor mijn gevoel echt weer beginnen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.