Megavalanche #1

Megavalanche #1

Ik heb er lang over nagedacht maar afgelopen vrijdag is de inschrijving begonnen en heb ik me aangemeld. De Megavlanche. Een downhillwedstrijd in de buurt van de Alp d’Huez. Ik heb hier al vaak filmpjes van gezien op youtube en hoopte dat ik dit nog een keer zou kunnen doen. Na de Drenthe200 zat ik te denken wat ik nu eens kon gaan ondernemen. Aangezien ik de Drenthe200 erg leuk vond om me op voor te bereiden leek het mij erg leuk om een andere uitdaging aan te gaan en dit is dus de Megavalanche geworden. Iets heel anders maar elke keer als ik er aan denk, word ik er vrolijk van. In deze blog zal ik zo nu en dan even laten weten hoe mijn voorbereiding gaat. Het evenement is van 3-9 juli en word gereden door professionals en amateurs.

2017-01-13-photo-00000189
Ik ben er bij!

Ik heb me ingeschreven en heb een liftpas aangevraagd van 1-9 juli. En de aanvraag is ook al goedgekeurd door de organisatie. Voor de rest heb ik nog geen flauw idee hoe ik het ga doen. Ik ga de komende weken goed op onderzoek uit gaan en kijken wat ik er allemaal over kan vinden. Hoe bereid je zo’n race nou voor. Je moet je materiaal natuurlijk voor elkaar hebben maar je moet ook wel fysiek fit zijn wil je ongevallen zo veel mogelijk voorkomen. Ik heb al veel filmpjes gezien en daar zie je dat allerlei mensen hem mee doen. Van goed getrainde atleten tot soms (zo lijkt het) minder afgetrainde mensen. Ik ben er ook niet bang voor dat ik het niet uit zou kunnen rijden alleen ben ik wel benieuwd wat voor een niveau ik zou kunnen halen. Ik zal niet met de beste racers van de berg af gaan maar wat zou ik nou in een half jaartje aan voorbereiding wel kunnen bereiken.

2c06c0a0f5b41eb90dbafb2d01fc0277
Sleen Northshore

Ik heb me dus ingeschreven van zaterdag 1 juli tot zondag 9 juli. Deze hele week staat in het teken van de Megavalanche. Op vrijdag begin je met het kwalificeren voor de grote race op zaterdag of zondag. Je gaat op de vrijdag op een kleine route van de berg af en aan de hand van de positie waarop je de kwalificatie word je ingedeeld voor de race op zaterdag of zondag. De rest van de week kun je gebruiken om de verschillende parcours die op de berg zijn te fietsen of natuurlijk je voor gaan bereiden op de kwalificatie route of de Megavalanche route. Ik heb me ook ingeschreven voor de Enduro Oz en Oisans. Dit is, als ik het goed heb, een race over 3 verschillende routes waarin je tijd opgemeten word. Dit is nieuw aan het evenement. Het is een op zichzelf staande dag dus hoe je ook presteert, het zal geen gevolgen hebben voor je kwalificatie of race.

IMG_1295.JPG
Klaar voor een nieuwe uitdaging

Qua materiaal heb ik ook nog wel een boel dingen uit te zoeken. Zou het op dezelfde fiets kunnen als waar ik de Drenthe 200 mee gereden heb? Als het zou kunnen, moet ik dan ook nog dingen aan de fiets veranderen? Sowieso moeten er andere banden onder. Ik heb 1 keer op een vakantie in Andorra wezen downhillen in Vallnord. Daar was mijn mountainbike niet echt op voorbereid en had me er zelf ook niet echt goed op voorbereid, met als gevolg 2 lekke banden op 1 dag. Daarom zal ik zeker op zoek moeten gaan naar een nieuwe set banden en misschien wel nog een set reservebanden. Ook kun je dan kiezen voor met binnenband of zonder. Dit heeft zo zijn voor en nadelen. Over al die materiaalkeuzes zal ik nog wel meer over laten weten.

20130716_114250
 Andorra 2013

Ook ga ik proberen wel een aantal keren net even wat ander terrein dan het vlakke Drentse land op te zoeken. Er zijn een aantal routes in de buurt waar het een klein beetje richting het enduro fietsen gaat, maar echt stijl naar beneden gaat het hier nou ook weer niet. Het conditionele werk kan ik hier natuurlijk wel prima trainen. En ook oefeningen om je spieren sterker te maken kun je natuurlijk gewoon thuis doen. Ik zal kijken of ik ergens een schema kan vinden of zelf eentje in elkaar kan zetten waarvan ik denk dat ik daarmee goed voor de dag kan komen. Voor de andere ondergronden moet je al snel een keer naar Duitsland of België om te oefenen. Allemaal dingen waar ik nog meer over te weten moet komen. Hebben jullie tips? Laat het me weten. Ik heb er in ieder geval zin in!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.