Voetbal: de nacompetitie ontlopen

Na de tweede verloren wedstrijd tegen FC Meppel dit seizoen was er alleen nog de wedstrijd tegen Zuidhorn om het puntje dat we nodig hadden om ons veilig te spelen. Waar we in Zuidhorn nog moesten spelen in de vrieskou konden we dit keer met een temperatuur van rond de 30 graden de voetbalkleren aantrekken. De ene keer te warm de andere keer is het weer te warm, een gezeur over iets waar je geen invloed op hebt als je moet spelen. Het is zaak als je uit bed komt goed te gaan drinken zodat je tijdens het voetballen niet in een keer grote hoeveelheden naar binnen hoeft te werken.

De competitie was nog lang niet gespeeld in de kop van de ranglijst konden er jog 2 teams kampioen worden en onderin konden er nog 3 teams de nacompetitie in. Aan 1 punt hadden we genoeg om de nacompetitie te ontlopen en niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen in de competitie. We wisten wat ons te doen stond en begonnen de wedstrijd goed en hadden een paar mooie aanvallen. In de 5de minuut al leverde dit een doelpunt op. Met deze uitslag zaten we perfect en hoefde niet in paniek te raken. De wedstrijd ging rustig door en we gingen richting de rust. Net voor de rust wed een fout van ons afgestraft en gingen we met 1-1 de rust in.

In de rust hoorden we dat Groen Geel voor stond tegen koploper Pelikaan S. Met maar liefst 2-0 stonden ze voor en daarom mochten we niet verliezen omdat ze dan over ons heen zouden gaan en we in de nacompetitie zouden belanden. We moesten dus minimaal een puntje halen. Aangezien door deze stand Zuidhorn ook niks meer had om voor te spelen werd het een gezapige tweede helft. Een kwartier voor tijd, als iedereen een beetje in slaap gesukkeld is, komt er toch een bal van Zuidhorn door. De linksback staat voor een niet te missen kans en schiet de bal in de korte hoek binnen. Met deze stand en nog een doelpunt van Groen Geel liggen we er uit. We moeten dus weer een doelpunt maken. We krijgen een aantal grote kansen maar de keeper haalt ze er uit en wijzelf missen jammerlijk een tegen een op de keeper.

Gelukkig schiet iemand in de 85ste minuut wel raak en zijn we op dit moment weer veilig en hoeven geen nacompetitie te spelen. De scheidsrechter fluit af en we zijn klaar voor dit seizoen. Het is maar goed dat we gelijk hebben gespeeld want bij een verlies hadden waren we wel de nacompetitie in gegaan. Groen Geel had namelijk met 3-0 gewonnen van Pelikaan S. Die op zijn beurt daarmee het kampioenschap verspeelde aan Bedum. Een verrassend slot van het seizoen die voor ons niet helemaal lekker verliep. Aan het begin konden we nog goed mee spelen maar in de tweede seizoenshelft hebben we het toch vaak weggegeven. Na afloop namen we afscheid van de trainer en assistent trainer die na 10 en 7 jaar training geven aan ons het mooi vonden geweest. Al met al een gelukkig einde van het seizoen.