Voetbal: #Een wedstrijd op de bank

Voetbal: #Een wedstrijd op de bank

De afgelopen week was er weer een normaal schema met 2 trainingen en een wedstrijd. Na het weekend er voor mee te hebben gedaan met het 2de elftal is het toch weer fijn om met het 1ste mee te trainen. Ik had gedacht beter om te kunnen gaan met het verschil in niveau maar toch heb ik me best wel lopen ergeren in de wedstrijd en training met het 2de. Dat je niet zo goed kunt voetballen maakt mij niet zo veel uit maar vooral het gebrek aan instelling kan ik me behoorlijk druk over maken. Ik voetbal liever met jongens die heel erg hun best doen en wat minder kunnen voetballen dan met jongens die de kantjes er van af lopen maar in principe wel goed zouden kunnen voetballen.

Maar deze week dus de wedstrijd tegen SV Bedum, de nummer 3 tegen de nummer 4. Met 3 punten achterstand was het mooi als we deze wedstrijd zouden kunnen winnen zodat we in het aantal punten op gelijke hoogte zouden komen. Helaas mocht ik niet in de basis beginnen deze wedstrijd. De jongens die de 2 wedstrijden hadden gespeeld en winnend hadden afgesloten kregen ook deze week het vertrouwen van de trainer. Geheel terecht en ik kan me hier dan ook niet zo heel druk over maken. Je doet het met zijn allen en als de trainer mijn nodig is, zal ik er staan. Je hoort en ziet wel eens bij andere jongens dat ze zich niet kunnen motiveren voor een rol op de bank maar ik heb daar niet echt last van.

Beeld-uit-de-wedstrijd-Drenthina-Bedum-foto-RTV-Drenthe-Rene-Posthuma

Het veld was behoorlijk zwaar afgelopen zaterdag en door de weersomstandigheden was het veld ook moeilijk bespeelbaar. Je gleed alle kanten op en moest goed geconcentreerd blijven om geen fouten te maken. De wedstrijd ging aan het begin behoorlijk gelijk op maar naarmate de wedstrijd richting de rust kwam werden we beter. Er kwamen wat kansjes en in de 30ste minuut hadden we een kans waaruit wij een doelpunt maakten. Zeer terecht, volkomen verdient en met deze stand gingen we de rust in. Ondertussen had ik al ijskoude tenen gekregen en probeerde ze op te warmen in de kantine. Dit wou niet echt lukken en daarom nam ik weer met koude voetjes plaats op de bank. Wachten totdat ik geroepen werd om me klaar te maken voor een invalbeurt.

De 2de helft begon en er was nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Wij kregen de grootste kansen en eigenlijk heeft de tegenstander de hele wedstrijd geen schot op doel gehad. Er vloog 1 vrije bal in maar doordat de grensrechter van de tegenstander met zijn vlag stond te zwaaien werd deze goal helaas afgekeurd. Ondertussen was ik al aan het warmlopen en na de afgekeurde goal kreeg ik te horen dat ik me klaar kon gaan maken om in te vallen. Ik deed mijn shirtje aan en kon gaan invallen met (nog steeds) mijn koude tenen. De eerste paar ballen die ik raakte deden dan ook niet echt wat ik van plan was in mijn hoofd. De eerste was een veel te zachte bal tijdens een counter, als de bal goed was geweest hadden 2 aanvallers van ons alleen op de goal af kunnen gaan. De andere schoot ik over de zijlijn terwijl ik alle tijd had om een rustige en goede bal te spelen.

IMG_6959

Daarna waren de teentjes wel een beetje warm geworden en kon het voetballen beginnen. Ik zette onze spits vrij voor de keeper en stuurde met een steekbal nog een spits op het doel van de tegenstander af. Helaas kwamen we niet meer te scoren. Dan zie je in sommige wedstrijden dat als je de goal zelf niet maakt de tegenstander het wel doet. Ze kregen 1 klein kansje maar die ging er niet in waardoor we weer 3 punten in de pocket hadden. Rond de wedstrijd werd er door de regionale tv zender een stukje opgenomen over onze trainer Gerrie Benes die de club na 10 jaar trainer te zijn geweest verlaat. Dat is in deze tijd best wel lang want vaak zie je dat trainers ongeveer tussen de 3 en 5 jaar trainer zijn. Deze trainer heeft het een stuk langer met ons vol kunnen houden en we zullen de komende tijd zien welke nieuwe trainer er bij ons voor de groep komt te staan.

IMG_6958
Klik voor de link

Komende zaterdag is de wedstrijd tegen Pelikaan S, de koploper in onze competitie. Ze zijn vanuit de 5de klasse een paar jaar achter elkaar gepromoveerd en willen dit ook in de 2de klasse weer gaan doen. Ze zijn dit seizoen op de goede weg want ze staan bovenaan met 4 punten voorsprong op ons. Ze hebben genoeg kwaliteit in de selectie met veel spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld dan dat ze nu aan het doen zijn. Toen ze nog in de 4de klasse speelden hebben wij een keer in de beker tegen ze gespeeld en toen hebben we van ze verloren dus zou het leuk zijn om revanche te nemen en een paar vliegen in 1 klap te slaan. Wanneer we winnen zouden we echt bij de top van de competitie kunnen aanhaken, wanneer we verliezen blijven we in de brede middenmoot te zitten. Komende week hard trainen en dan zien we zaterdag wel weer hoe ver we gaan komen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.