Waarom is straatvoetbal zo belangrijk?

Waarom is straatvoetbal zo belangrijk?

Het straatvoetballen is iets dat niet zo veel meer word gedaan. Veel kinderen sporten alleen bij de voetbalvereniging en gaan weinig meer voetballen tijdens pauzes of na schooltijd.

“Straatvoetbal is een laagdrempelige voetbalactiviteit voor alle kinderen.”

Op straat voetballen kan iedereen. Je pakt een bal, je trapt er tegen aan en je bent aan het straatvoetballen. Daarom is het ook voor iedereen ongeacht niveau of leeftijd. Tijdens de trainingen kan ik voor iedereen een gepaste oefening bedenken waardoor iedereen vanaf zijn eigen niveau beter kan worden.

Je moet je concentreren want voor je het weet lig je op de grond, en dat kan zeer doen.

Als je op het veld loopt te ouwehoeren is er weinig aan de hand wanneer je struikelt en valt. Wanneer je dat op de straat gaat doen dan doet het pijn. Daarom gaat op de straat je concentratie vanzelf omhoog waardoor je de oefeningen beter uit gaat voeren. Dit gaat bijna automatisch zonder er iets over te zeggen. De magie van de straat.!

“Straatvoetbal is de meest pure voetbal vorm waarin vriendschap, plezier en ambitie samen komen.”

Wanneer je op straat voetbalt heb je respect voor elkaar. Wanneer je elkaar de bal af wilt pakken moet je dat doen zonder dat je de ander op de grond laat vallen. Waar je op het veld een goede nodig sliding nodig bent blijf je op straat altijd staan om de bal af te pakken. Door te verdedigen op straat kun je dat op het veld ook beter.


Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.