Voetbal: Eindelijk weer een 3punter

Na 3 wedstrijden zonder winst was het wel weer een keer tijd voor een 3 punter. Na 2 keer 0-0 en een 3-1 verlies tegen de Weide moesten we afgelopen weekend tegen Gramsbergen. Die stonden 1 punt boven ons met een wedstrijd meer te spelen. We wisten dat het handig zou zijn om deze wedstrijd te winnen omdat de onderste ploegen de afgelopen tijd wel weer een aantal punten bij elkaar gesprokkeld hadden en het zodoende weer spannend begint te worden voor de degradatieplekken. Het hoeft maar een beetje verkeerd te lopen en je staat op een plek waar je liever niet wil staan. Gelukkig hebben we alles in eigen hand en zijn we niet afhankelijk van anderen. Maar dan moeten er nog wel in een paar wedstrijden punten worden gepakt.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Het was lekker weer en het veld was goed. Gramsbergen zakte net als in de heen wedstrijd in en liet ons het spel maken. In tegenstelling tot die wedstrijd konden we nu wel het spel maken en we lieten de bal lekker gaan. We kregen een paar kansen maar konden deze nog niet omzetten in een goal. Dat was wachten tot de 40ste minuut. Er was een voorzet vanaf de rechter kant die werd terug gelegd door onze spits waarop ik hem hard in de linkerhoek kon schieten. 10 minuten daar voor had een tegenstander een rode kaart gekregen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. In het laatste kwartier hebben we hier van kunnen profiteren en je zou denken dat het de rest van de wedstrijd daardoor een makkie zou worden.

Maar dat zou niet helemaal uit komen. We speelden net als in de eerste helft alleen kwam Gramsbergen nu nog minder van zijn doel af. Ze loerden op de counter en daar moesten we op verdacht wezen. Het eerste half uur kwamen we goed door hadden een aantal kansen maar maakten deze niet af. Gramsbergen daarentegen zette steeds vroeger druk en moest natuurlijk scoren om nog iets over te houden aan deze wedstrijd. Er waren gevaarlijke situaties voor onze goal maar gelukkig hadden wij vandaag het geluk een beetje mee en vielen de ballen op de lat in plaats van er onder. We kropen met 11 tegen 10 door het oog van de naald en speelden de aanvallen die wij hadden niet goed uit. We moesten wachten tot de 90ste minuut. Een lange bal ging richting onze spits die hem daarna met het hoofd doorspeelde. Ik kon hem oppikken, de keeper ontwijken en hem breed leggen op een andere mee op gekomen aanvaller. Het was 2-0 en de scheidsrechter vond het mooi geweest voor vandaag.

Door de overwinning staan we nu 8 punten los van de nacompetitie. Met een wedstrijd minder gespeeld dan Zuidhorn. We zijn daardoor volgens mij nog 2 punten nodig om zeker veilig te zijn. Maar er staan nog een aantal clubs onder ons die minder punten hebben dus het moet heel raar lopen moeten we dit seizoen nog nacompetitie spelen. Maar je kunt er beter zeker van zijn en dus moeten we op 5 mei de wedstrijd tegen FC Meppel gewoon gaan winnen. We hebben hier het hele seizoen nog niet tegen gespeeld en zijn van de laatste plaatsen geklommen en hebben het ook nog in eigen hand. De komende weken is er wat minder trainen in verband met Koningsdag maar de week er na gaan we er alles aan doen om ook FC Meppel aan de zegekar te binden.