Voetbal: een saaie derby tegen FC Klazienaveen

Afgelopen weekend stond dus de derby tegen FC Klazienaveen op het programma. Een wedstrijd die ik al best vaak gespeeld heb en waarbij we vaak winnend uit de strijd kwamen. Behalve natuurlijk dit seizoen. In de uitwedstrijd op een zaterdagavond kwamen verloren we met 2-1. We hadden kansen gehad op meer maar hadden ze ook in deze wedstrijd niet benut. Natuurlijk hadden we zin in revanche maar wouden we natuurlijk ook gewoon punten pakken omdat we ze nodig zijn. Na het verlies tegen de Weide (en vooral de manier waarop) was het tijd om volle bak te gaan en nu ook een keer punten aan een wedstrijd over houden.

We hadden de week hard en goed getraind. Veel kleine partijen om zo de duelkracht nog te verbeteren. Zo wouden we aan de wedstrijd tegen Klazienaveen beginnen. Dit wou ook wel in de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd goed en zaten prima in de duels. Het veld was nog steeds droog en hobbelig waardoor goed voetbal bijna niet mogelijk was. Klazienaveen probeerde het nog maar kwam ook niet tot een fatsoenlijke aanval. Wij hadden nog de grootste kans met een schot op de paal. Ik had nog een assist kunnen geven maar mijn bal kwam niet over een verdediger van de tegenstander heen waardoor onze spits niet aan inkoppen toekwam.

De tweede helft ging aan het begin gelijk op. Heel veel kansen waren er niet. Waar normaal gesproken in deze wedstrijden nog wel eens de vlam in de pan kan schieten was het dit keer een rustige wedstrijd. Waarschijnlijk kwam het omdat er niet veel werd gevoetbald en je zodoende weinig in duels terecht kwam. Het waren over het algemeen lange ballen die door het luchtruim vlogen. Na ongeveer 70 minuten werd ik gewisseld. Onze linksback kreeg nog een 2de gele kaart maar ook dit zorgde er niet voor dat de wedstrijd tot ontbranding kwam. Klazienaveen scoort nog vaak in de laatste minuten dus moesten we in het laatste gedeelte oppassen. Uit de 2 kansen die Klazienaveen kreeg scoorden ze gelukkig niet meer waardoor er voor beiden een punt overbleef.

Hopelijk kunnen we zaterdag weer zo over het veld lopen.

ls je een puntje haalt tegen de nummer 2 dan is dat niet zo slecht. Als je hoort en ziet dat Klazienaveen vaak in de laatste minuten scoort en ze ook nu weer kansen kregen dan moet je gezien het slot van de wedstrijd misschien blij zijn met een punt. Dan maar proberen om Gramsbergen te verslaan aankomende zaterdag. Hier verloren wij in de thuiswedstrijd met 4-0 van. Een verrassende maar verdiende nederlaag gezien de wedstrijd. Bij ons lukte er vrij weinig en met hun snelle spitsen vielen ze er bij ons bij bijna elke tegenaanval in. We gaan deze week weer trainen en toe werken naar deze belangrijke wedstrijd tegen toch wel een concurrent.