Marathon van Amsterdam: Een goed begin

Marathon van Amsterdam: Een goed begin

De eerste week in de voorbereiding zit er op en ik ben er al wel achter dat de marathon onder 3 een lastig karwei gaat worden. Maar we laten het doel natuurlijk niet zomaar lopen dus gaan we er wel naar toe trainen. De afgelopen week heb ik in totaal 2,5 uur hardgelopen waarin ik 33 kilometer heb afgelegd. Hier heb ik 3 keer voor hard gelopen waarvan 2 langere duurlopen en 1 training om rustig uit te lopen. De eerste lange duurloop was 13 kilometer waarbij het nog erg warm weer was. De 2de langere duurloop was 15 kilometer in de ochtend waarbij het nog lekker koel was om te lopen. Ik heb wel na het hardlopen wat last gehad van mijn kuiten maar heb dit goed laten herstellen dus kon elke keer met lopen gewoon pijnvrij beginnen.

De eerste 13 kilometer was dus in het warme zomerse weer van de afgelopen week. Rond de 30 graden was het en dat rond een uurtje of 8 s’avonds. Niet heel lekker om te lopen en zo voelde het ook niet onderweg. Maar er moeten natuurlijk wel gewoon kilometers gemaakt worden ook als het niet zulk prettig weer is om te lopen. Uiteindelijk ging het ook wel en had ik een redelijk tempo er op zitten. Voor dat ik het wist kwamen was ik al weer thuis maar onderweg heb ik wel wat last gehad van mijn kuiten. Geen spierpijn maar een wat stijf gevoel. Dit ging er ook niet zomaar uit en op ik had al wel het idee dat ik dit even in de gaten moest gaan houden. Ik heb natuurlijk een paar nieuwe schoenen gekocht en misschien moeten mijn voeten daar nog een beetje aan wennen. Ook heb ik een paar compressiekousen besteld omdat deze zouden moeten helpen met het goed doorbloeden van je kuiten tijdens het lopen maar zijn ook goed voor het herstellen na je training.

De ene dag een lange duurloop en de volgende dag een rustig uitloopronde is wel een goede manier om wel extra kilometers te maken maar tegelijkertijd ook je lichaam weer los te maken na een wat zwaardere training. Je kunt wel op de bank gaan zitten en wachten tot dat je geen last meer hebt van spierpijn maar daar wordt je niet snel beter van. Een klein rondje van 5 kilometer op een lekker rustig tempo is al voldoende om je de volgende dag wat beter te voelen. De mountainbike training voor de Veldslag om Norg komt op een wat lager pitje te staan denk ik. Ik heb in de aanloop naar de marathon gewoon meer tijd nodig om die kilometers in de benen te krijgen. Er is weinig tijd over om ook nog tussendoor lange stukken te gaan trainen op de mountainbike. Maar als ik een paar keer een lang stuk loop fiets ik hem sowieso wel uit.

De 2 de lange duurloop was 15 kilometer lang. Ik begon rond een uurtje of half 8 begonnen met lopen en was iets na half 9 weer in huis. Ik had er goed het tempo in en kwam op een tempo uit van 4.09 per kilometer en dat dan een uur lang. Ik had mijn compressie sokken aan gedaan en had wel het gevoel dat dit onderweg hielp om het vol te houden. Ik wil met trainen zowel met als zonder sokken gaan proberen te lopen omdat ik niet van die sokken afhankelijk wil worden om een marathon uit te kunnen lopen. Ik wil gewoon goed getraind en fit aan de start verschijnen op 21 oktober.

Aan het einde van de week heb ik nog even wat nieuwe hardloopkleren gehaald. Na de sokken die ik via internet had besteld heb ik ook nog even wat kleren ingeslagen. Het is altijd lekker om in nieuwe kleren rond te lopen. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk richting de marathon. De eerste week zit er op en ik ben redelijk tevreden hoe het gegaan is. Ik moet alleen nog wat meer herstelkilometers maken tussendoor en een wat langere rustige duurloop gaan inplannen. We zien wel weer hoe het de komende week gaat lopen. Ik ga proberen elke maandag een stukje op mijn blog te zetten. Wanneer ik dat zeg heb ik voor me zelf een stok achter de deur om dat ook te gaan doen. Tot volgende week!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.