Megavalanche #4

Megavalanche #4

De fiets is weer binnen, de pedalen zitten er aan en de eerste kilometers zijn gemaakt. Het bevalt goed om weer lekker te fietsen in het bos. Voor je het weet ben je zo 2 uur onderweg. Ik was erg benieuwd hoe de pedalen me zouden bevallen. Voor de pedalen kreeg ik er 2 soorten schroeven bij, korte en lange. Ik heb ze er allebei op gedaan en zo kon ik dan kijken hoe het beviel. Ik had nog een paar Vans liggen en die heb ik aangetrokken. Ik was erg nieuwsgierig hoe het zou gaan en wat de verschillen waren tussen klik en flat pedalen.

img_2086
Hij is er weer klaar voor

Helaas was het erg koud en kreeg ik snel koude tenen waardoor het gevoel in mijn voeten een beetje verdween. Maar voor de rest heb ik de pedalen goed kunnen testen. Ik dacht toen ik ze binnen had gekregen dat ze nogal groot waren, maar eenmaal op de fiets gemonteerd viel dit heel erg mee. Het ziet er ruig uit en ook de kleur past mooi bij de rest van de fiets, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat vooral om de grip die je op deze pedalen hebt en dat is mij erg goed bevallen. Natuurlijk waren er wel wat verschillen, maar dat flat pedalen beter zouden zijn voor je techniek, daar kan ik wel inkomen.

img_2090
De pinnen kun je zo in de pedalen draaien

Een stuk of 3 keer heb ik een stuk van de MTB-route van Noord-Sleen gefietst. Rondom de Kibbelkoele heb je een snel stukje waar je moet klimmen, dalen en veel bochten hebt. Dit leek mij een goed stukje om de pedalen goed te proberen en het viel me op hoe veel grip ik had. Ik dacht dat ik er regelmatig van af zou glijden, maar dat was helemaal niet het geval. Als je gewoon over de smalle paden fietst merk ik geen verschil. De pedalen zijn even breed als je schoen waardoor je goed met je voeten op de pedalen blijft en er niet vanaf glijd. Ook tijdens het klimmen is het verschil nauwelijks te merken en kun je goed kracht zetten.

img_2102
De schoenen bedekken de pedalen uitstekend

Ik merk wel dat ik veel geconcentreerder op de fiets zit. Je gaat ver vooruit kijken om hobbels en sprongen in te schatten. Met klik pedalen bleef je altijd vast zitten aan je fiets, wat er ook gebeurde. Als je wilde springen kon je makkelijk de lucht in komen en ook bij onverwachte hobbels schoot je niet ineens van de pedalen af. Nu moet je die obstakels zien aankomen en daarop reageren. Zo kun je op deze route een drop fietsen. Normaal gesproken kun je hier gewoon vol gas er naar toe gaan en er in springen. Nu moet ik zorgen dat wanneer ik dicht bij de drop ben, ik mijn voeten goed op de pedalen heb en mijn stuur goed omhoog kan trekken.

img_2101
Techniek is nog wel een trainingspuntje

 

Het ging een keer net goed en ik voelde dat ik niet echt meer de controle had over de fiets. Ik ben er dan ook wel achter gekomen dat ik nog wat trainingsuren moet maken wil ik dit goed onder de knie krijgen. Vooral gewoon het vertrouwen en inzicht om een parcours goed in te schatten zal nog wel wat training nodig hebben. Het is ontzettend leuk om hier mee bezig te zijn en kijken of ik ook hier weer beter in kan worden.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.