Valencia & Alicante

Valencia & Alicante

Datum: 21/02/2017 – 23/02/2017
Vlucht: Eindhoven-Valencia
Verblijf: Home Youth Hostel
Hoogtepunt: Valencia – Real Madrid
Zien: Mercado Central, La Lonja de la Seda, Plaza de Toros

Trein: Valencia Nord – Alicante Terminal

Datum: 23/02/2017 – 24/02/2017
Vlucht: Alicante-Eindhoven
Verblijf: Hostel Olé
Hoogtepunt: Castillo de Santa Bárbara
Zien: Volvo Ocean Race Museum

Na weer een verloren competitiewedstrijd dit seizoen zaten we in de bus op weg naar huis. Tijdens deze terugweg kwam ik er achter dat er de week er op een wedstrijd was in Spanje tussen Valencia en Real Madrid. Ik heb die avond de reis helemaal gepland en besloot dat ik hier maar eens even naar toe zou gaan om een kijkje te gaan nemen. Ik vloog op dinsdagmorgen van Eindhoven naar Valencia toe. Aangekomen in Valencia ging ik met de metro verder naar het centrum van de stad. Wat me gelijk al opviel was hoe netjes de stad is, in de metro, maar ook toen ik uit de metro kwam in het centrum.

IMG_2225.JPG
Station van Valencia

Het hostel waar ik sliep was midden in het centrum vlakbij het Mercado Central, een grote overdekte markthal wat leuk is om doorheen te lopen. Elke morgen ging ik even door de markthal op zoek naar mijn ontbijt. Er staan in de hal allemaal kraampjes waar je van allerlei etenswaren kunt halen. Van hele vissen tot ontklede konijntjes. Heel leuk om te zien dat de lokale bevolking hier zijn boodschapjes doet. Vlakbij deze markt heb je nog La Lonja de la Seda. Het lijkt een beetje op een kasteel maar dit is een andere hal waar vroeger veel in zijde werd gehandeld. Een mooi oud gebouw wat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

img_2249
Mercado Central

Het park in de drooggelegde rivier die door Valencia loopt, is ook zeker een bezoekje waard. Hier kom je veel sporters tegen. Zowel op de fiets als hardlopend komen ze links en rechts voorbij. Ook heb je hier voetbalvelden, tennisvelden en allerlei andere sporttoestellen. Als je in het park de kant van de zee op loopt kom je bij 3 moderne gebouwen. Apart om te zien dat in zo’n oude stad zulke gebouwen staan. Als je aan het eind van de rivier bent dan ben je ook vlak bij het strand. Het is een mooi strand met een mooie boulevard. Wat opvalt in vergelijking met andere steden die ik heb bezocht is dat er hier weinig mensen zijn die spulletjes aan je proberen te verkopen maar dat is waarschijnlijk ook wel de tijd van het jaar.

IMG_2283.JPG
Het moderne Valencia

Maar waar ik hier voor naar toe ging was natuurlijk een bezoek aan het Mestalla stadion. En wat een potje was dit. De sfeer in het stadion was geweldig en daarbij hielp het natuurlijk ook mee dat Valencia op een 2-0 voorsprong kwam. De mensen in het stadion zijn zo fanatiek in het aanmoedigen van hun club dat je automatisch word meegezogen. En dat gaat 90 minuten lang door, het was dan ook 1 groot feest toen de wedstrijd met een 2-1 winst werd afgesloten. Daarna met zijn allen weer in de metro en richting het centrum.

IMG_2368.JPG
Estadio Mestalla

De laatste anderhalve dag ben ik in Alicante geweest. Met de trein vanuit Valencia is dit makkelijk te doen. In Allicante ben ik nog naar het kasteel van Santa Barbara geweest. Dit is een lange wandeling omhoog maar dan heb je ook een prachtig overzicht over de hele stad. Ook het museum van de Volvo Ocean Race heb ik bekeken. Hier kon je gratis naar binnen en liet je veel zien over hoe de zeilrace om de wereld zo geworden is. Deze race start tegenwoordig vanuit de haven van Alicante. Ook is hier het hoofdkwartier van de race gevestigd. Van hieruit kunnen ze de boten volgen tijdens de race.

IMG_2482.JPG
Alicante, met Santa Barbara op de achtergrond

Al met al was dit ook weer een mooie voetbaltrip. Ik weet niet of ik nog snel weer een keer naar Valencia en Alicante terug zou gaan. De voetbalwedstrijd was weer mooi om mee te maken en ook was het leuk om door Valencia te wandelen en gebouwen te bekijken maar echt een grote stad met hele bekende bezienswaardigheden is het niet. Er hangt wel een leuke sfeer, lekker rustig en niet heel erg toeristisch. Alicante is wel erg toeristisch, nu viel het in deze tijd van het jaar nog wel mee maar aan de boulevard waren alle menu’s in het Spaans, Duits, Engels en Russisch vertaald. Dan weet je al wel genoeg.

IMG_2464.JPG
Uitzicht vanaf Santa Barbara
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.