Barcelona & Madrid

Barcelona & Madrid

Datum: 26/09/2015 – 30/09/2015
Vlucht: Schiphol-Barcelona
Verblijf: Rocket Hostels Gracia
Hoogtepunten: Barcelona-Bayer Leverkussen
Zien: Camp Nou, Sagrada Familia, Kasteel van Montjuic, Palau Nacional

Trein: Barcelona Sants – Madrid Puerta de Atocha

Datum: 30/09/2015 – 02/10/2015
Vlucht: Madrid-Rotterdam
Verblijf: Woohoo Hostal Madrid
Hoogtepunt: Atletico Madrid-Benfica
Zien: Plaza Mayor, Temple of Debod, Palazio, Palacio Real de Madrid

De eerste voetbalwedstrijd in het buitenland. En heb er gelijk maar 2 van gemaakt. Een aanrader voor iedereen die voetbal leuk vind. Vooral de wedstrijd van Atlético Madrid was erg mooi om mee te maken. En ook in de stad was genoeg te beleven en te zien. Maar deze reis begon weer op Schiphol en ging met het vliegtuig op zaterdagavond laat richting Spanje en kwam rond middernacht aan op Barcelona-el Prat. Vanaf hier ging ik met de Aerobus richting het centrum van de stad en vanaf daar verder met de metro richting mijn slaapplek. Die lag vlakbij park Güell, iets buiten het echte centrum van de stad maar prima te bereiken met de metro. Dat hebben ze in Barcelona sowieso erg goed voor elkaar. Het openbaar vervoer maar ook voetgangers en fietsers hebben het heel erg makkelijk en kunnen zich moeiteloos verplaatsen.

20150928_142138.jpg
Uitzicht vanaf Palau Nacional
Alle bekende gebouwen heb ik wel gezien en ben ik bij langs geweest. En nog heb ik het gevoel dat ik er nog lang niet uitgekeken ben. Er is zo veel te bekijken dat ik er nog wel een keer weer naar toe zou willen. Je hebt er bijna alles. Mooie grote gebouwen, oude gebouwen, kerken, kathedralen, havens en een strand. Ik ben niet overal naar binnen geweest maar denk wel dat het de moeite waard is om het te bekijken. De Sagrada Familia en de casa’s van Gaudi zijn van buiten al mooi om te zien. Maar van binnen heb ik het niet bekeken want het was er erg druk. Dat is denk ik wel een tip om, als het kan vooraf te reserveren. Ook de haven en het strand is leuk om langs te lopen. De Arc’e Triomf, het kasteel van Montjuic, Palau Nacional. Je komt ogen te kort om alles goed te bekijken. En dan heb ik het natuurlijk nog niet gehad over het allergrootste gebouw van Barcelona.

20150929_152719
Parc de Ciutadella
Camp Nou, wat een ontzettend groot stadion. Op televisie denk je er niet over na, maar hoe 99.000 mensen in een stadion kunnen is hier te zien. Ik had mijn kaartjes al van te voren via de FC Barcelona website besteld en thuis uitgeprint en meegenomen. Het is heel makkelijk om bij het stadion te komen want er zijn 2 metrostations vlakbij. Ik zat helemaal bovenin het stadion maar had gewoon prima zicht en kon de wedstrijd goed zien. Boven mij zat een vrouw tijdens de wedstrijd een boek te lezen maar ik zat de wedstrijd gewoon goed te volgen en baalde dat Barcelona met 1-0 achter kwam. Gelukkig maakte Suarez het goed door 2 mooie goals te maken precies bij het doel waar ik achter zat. Dat kon natuurlijk geen toeval zijn. Daarna weer met de metro terug naar ‘huis’.

20150929_222943.jpg
Camp Nou
De volgende morgen moest ik er al weer vroeg uit want ik moest om 9.00 op het station zijn om met de trein richting Madrid te gaan. Je moest iets eerder bij de trein zijn omdat je door de beveiliging moest. Iets minder streng als op het vliegveld, maar je moet hier wel rekening mee houden. Om 11.45 kwam ik aan in Madrid en kon ik met de metro richting mijn slaapplek dit keer wel in het centrum. Als je tijd hebt moet je wel even door het centraal station lopen. Hier is een aanslag gepleegd waar veel mensen bij zijn omgekomen en ze hebben daar een monument voor gemaakt. Ook hebben ze in het station een grote tuin gemaakt. Het is best bijzonder om te zien zo midden in alle drukte een soort van groene aankomsthal.

20150930_231246
Plaza Callao
Dan Madrid zelf. Hier sliep ik dus midden in het centrum. Vlakke het Plaza de Callao een groot en druk plein waar bij mijn tocht op zoek naar een supermarkt ik er achter kwam dat in het Cine Capitol ook net de première was van een film. Mensen in nette pakken en dure auto’s met daar omheen allemaal mensen met camera’s, grappig om een keer te zien hoe dat een beetje in zijn werk gaat. De 2 dagen dat ik hier was heb ik ook weer veel gezien en zou ook hier veel langer kunnen rondlopen. Het Plaza Mayor, de Tempel van Debod en het Koninklijke Paleis van Madrid moet je gewoon zien. Aan de hele Calle Balièn staan trouwens mooie gebouwen en moet je gewoon even langs lopen. Natuurlijk ook het stadion van Real Madrid even bekeken maar niet naar binnen geweest omdat ik dat alleen wil zien tijdens een voetbalwedstrijd. Net zoals het Vicente Calderón.

20151001_105519
Tempel van Debod
Toen ik met de metro bij het stadion aankwam moest ik al door het gezang en rook van fakkels heen en dat geeft ook een beetje de sfeer in het stadion aan. Een echte arbeidersclub waar iedereen met elkaar naar het stadion gaat. Ook dit kaartje had ik gewoon op de officiële site van Atlético besteld, uitgeprint en meegenomen. Waar het in Camp Nou een beetje voelt alsof je in een theater naar het voetbal zit te kijken word je bij Atletico gelijk meegezogen in het fanatiek beleven van de wedstrijd. Ik zat al vroeg in het stadion en wat mij op viel was dat iedereen in het stadion elkaar begroet. Ze zien elkaar bij elke wedstrijd en zijn blij als ze elkaar weer zien en de club naar de volgende overwinning toe kunnen schreeuwen. Na een goal van Benfica gooiden de fans van die club vuurwerk naar beneden in het vak van de Atlético supporters. Hierdoor werden de mensen nog gekker en werden nog fanatieker. Helaas verloor Atlético Madrid de wedstrijd maar het was niet minder mooi om er bij te zijn.

20150930_194214.jpg
Vicente Calderón
Door de 2 voetbalwedstrijden hebben deze steden me nog meer plezier gegeven en zal ook proberen om als ik ergens naar toe ga een wedstrijd mee te pakken. Het in een stadion zitten met onbekenden en zien hoe zij een voetbalwedstrijd beleven was mooi om te zien. In beide steden is er, buiten het voetbal om genoeg te zien en te beleven. Alles is goed en makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Het zijn 2 steden waar ik nog wel een keer heen zou willen. Barcelona om nog meer te zien. En naar Madrid om nog een keer een wedstrijd van Real te bekijken. Wie weet komt het er nog eens van.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.