Kopenhagen

Kopenhagen

Datum: 21-25 Juni
Vlucht: Eindhoven-Kopenhagen
Verblijf: Urban House Copenhagen
Hoogtepunt: Christiania
Zien: Nyhavn, Slot Rosenburg, Stroget, Frederikskerk

De reis naar Kopenhagen was mijn eerste echte reis alleen. Ik had al een paar keer het idee om ergens heen te gaan maar ik dacht altijd, wat zullen anderen er van denken.
Op een gegeven moment heb ik toch maar de gok gewaagd om alleen op pad te gaan.
En dat smaakte naar meer want wat heb ik een boel mooie dingen in deze stad gezien. Vanaf het vliegveld kun je met de trein naar de stad toe. Dat is eigenlijk net zo als dat je van Schiphol naar het centrum van Amsterdam wilt gaan. En je komt ook aan op een mooi ouderwets station midden in het centrum.

20150622_145154
Kopenhagen

Ik sliep in het Urban House Copenhagen. Een mooi en netjes hostel op 5 minuten afstand van het station. Ik heb daar 4 dagen doorgebracht en dat vond ik aan het begin best wel spannend. In je ééntje slapen op een kamer met 5 onbekenden, die drempel was best wel groot. Maar dat viel me heel erg mee, ik lag op de kamer met goed volk waarmee ik makkelijk in contact kwam. Ik had het hostel uitgezocht omdat het er netjes uit zag en een hostel scheelt natuurlijk in de prijs. Ik kon wel lastig in slaap blijven want als er een deur opengaat word ik al wakker. Verder was het prima te doen met een nette wc, douche en ook de rest van het gebouw zag er goed en gezellig uit.

20150622_130019
Nyhavn

Kopenhagen is echt een mooie oude klassieke stad, gezellige straten, steegjes en veel water. Mooie oude gebouwen en paleizen. Stroget is een mooie winkelstraat met alle bekende winkels. In Nyhavn zitten allemaal gezellige cafeetjes en barretjes. Je hebt natuurlijk de Kleine Zeemeermin waar je je niet al te veel van moet voorstellen. Er waren een hele boel mensen die daarvan een foto aan het maken waren, als ze er niet hadden gestaan was ik het denk ik zo voorbij gelopen. Verder heb je nog de Rundetarn, waar een aflevering van Bassie en Adriaan is opgenomen, de Fredrikskerk en de Amalienborg.
Wanneer je richting het stadion van FC Kopenhagen loopt kom je ook door de wijk Osterbro, een leuke en gezellige buurt met allerlei winkeltjes. Van lekkere eet tentjes tot meubelzaakjes. Leuk om door, en af en toe eens naar binnen te lopen.

20150622_162106
Rosenborg Slot

Ik heb heel Kopenhagen lopend bekeken, en dat is volgens mij prima te doen. Wanneer je lekker aan het lopen bent zie je veel meer van de stad en ook alles er om heen. Het drukke verkeer en de vele fietsers in de stad is leuk om je tussen te begeven. Er is ook genoeg plek om even in een uit te rusten. In de Faelledparken zijn mensen lekker aan het sporten maar kun je natuurlijk ook gewoon lekker in het gras gaan zitten met wat lekkers van de bakker. Ook in het park bij het Rosenborg Slot kun je lekker rustig rondlopen en heb je niet het gevoel dat je midden in een grote stad zit.

20150622_135856
Trekroner Fort

Als je dan toch in Kopenhagen bent is een bezoek aan Malmö ook de moeite waard. Je gaat naar het station en koopt een retourtje om met de trein onder de Oresundbrug richting de 3de grootste stad van Zweden. Een leuke stad met een beetje dezelfde klassieke sfeer als Kopenhagen. Een mooi en oud station, stadhuis en ook de hele binnenstad is kleurrijk. Als je richting de Turning Torso loopt kom je ook bij het strand. Heerlijk om even een frisse neus te halen. Je kunt natuurlijk ook een paar stations eerder uitstappen, dan kom je terecht bij het Emporia Shopping Center. Een modern gebouw met plek voor 200 winkels. Hier zitten dan ook alle grote merken en is, denk ik een goed punt om ook een dagje te winkelen.

20150622_145618
Fredrikskerk

Al met al was de trip naar Kopenhagen een mooi begin van andere stedentrips. Ik denk dat, omdat het me zo goed bevallen is het gemakkelijker voor me is geworden om andere steden te bezoeken. Als je niet goed weet of je in je eentje weg wil is Kopenhagen denk ik een goede stad om mee te beginnen. In Kopenhagen spreken ze allemaal goed Engels en de mensen zijn er vriendelijk, gastvrij en willen je graag helpen als je de weg niet weet. Ook is het in contact komen met mensen op je kamer erg leuk. Ik ben 2 avonden met mensen op stap geweest en dat was erg tof om te doen. Voor iedereen die twijfelt, gewoon doen!

20150622_160401
Rundetarn
Volg:
Delen:
Mijn eerste keer op stedentrip, in het vliegtuig en alleen op reis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.