Megavalanche 2018: De eerste dag weer gehad.

Zo, de eerste dag van het weekje in de Megavalanche zit er al weer op. Na dat we zaterdagmiddag aan waren gekomen hebben we snel wat gegeten en zijn we in het appartement nog een potje voetbal gaan kijken. Daarna op bed en een beetje bijkomen van de lange reis. Rond een uurtje of 9 werden we een beetje wakker, hebben natuurlijk stokbrood opgehaald en zijn daarna gaan ontbijten. Rond een uur of 11 ben ik naar de skilift gegaan en heb daar mijn skipas opgehaald. De week kan eindelijk beginnen.

Na 1 keer alleen naar beneden te zijn gegaan heb ik me daarna aangesloten bij Jasper en Michiel. De jongens waar ik vorig jaar me heb gereden zijn er dit jaar ook weer en we hebben de hele dag weer samen gefietst. Na dat ik de eerste afdaling een makkelijke route te hebben gedaan ben ik daarna gelijk maar met de jongens mee naar boven gegaan. We gingen gelijk de kwalificatie track oefenen en die kwam me al snel weer bekend voor. De moeilijke stukjes heb ik eerst weer even van een afstandje bekeken en voorzichtig naar beneden gegaan. Even de kat uit de boom kijken om de volgende ronde wel alles proberen te doen zonder van de fiets te stappen.

Dat ging de 2de keer al een stuk beter en zo kwam ik al steeds sneller lekkerder op mijn fiets te zitten. Door dat ik mijn klik pedalen op de fiets heb zitten kan ik onderweg mij veel beter concentreren op het kiezen van de juiste lijn tijdens de afdaling. Dit is voor mij beter om dat ik weinig techniek heb om goed op flat pedalen te blijven staan. Na 1 dagje fietsen denk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik ben een paar keer onderuit gegaan maar kon wel makkelijk loskomen uit mijn pedalen en heb er niks aan over gehouden. We zullen zien hoe dat in de rest van de week gaat.

We hebben ook nog een downhill route gedaan naar het dorpje Oz. De jongens gingen voorop en ik ging er achteraan. Na 1 bocht te hebben gewandeld en 1 keer op mijn mond te zijn gegaan dacht ik dat de rest van de route er ook zo bij zou liggen. Gelukkig was dat niet het geval. De rest van de route kon ik rustig naar beneden rijden en ben ik niet meer onderuit gegaan. Vaak kun he moeilijke stukjes makkelijker op snelheid naar beneden komen dan dat je rustig aan gaat doen. Maar ik ben nog een beetje voorzichtig in nieuwe routes rijden en dat is niet altijd even handig om beneden te komen.

Bij de kwalificatie track weet ik al een stuk beter waar ik op welke stukken de goede lijn moet pakken. Ik moet om in een groep hoger te komen dan vorig jaar ongeveer in 23/24 minuten beneden komen. Dat is 2 minuten sneller als vorig jaar. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik in de buurt kom van die tijden en hoop dat ik nog een paar stukken uit de kwalificatie track beter kan gaan rijden. We hebben hem nog niet vanaf het begin gereden omdat de lift die kant nog niet op ging. Ik stap zo weer lekker op de fiets en ga eens kijken wat er vandaag weer te beleven valt.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.