Megavalanche #7 Winterberg

Megavalanche #7 Winterberg

Afgelopen vrijdag is het uiteindelijk toch gelukt om in Winterberg te komen. En wat een mooie dag was dit. Voor ieder niveau is dit denk ik een leuk park om heen te gaan. Om voor het eerst te gaan downhillen maar volgens mij ook voor gevordenen om even met een behoorlijke gang van de berg af te gaan. Ik heb al mijn spullen kunnen testen en ook de fiets is weer getest en is er goed uitgekomen. Behalve ik zelf, ik ben 2 keer onderuit gegaan, niet heel hard maar toch.

IMG_3632.JPG
Bikepark Winterberg

We vertrokken dit keer om 6 uur en waren om kwart voor 9 al op de plaats van bestemming. Omdat de baan pas om 9 uur open ging hebben we eerst nog even in het panorama restaurant koffie gedronken en daarna naar de skihut om de skipas te bestelen. Stel je wil een keer proberen of het downhill mountainbike jou wat lijkt, kun je hier ook prima terecht. Een fiets en bescherming zijn allemaal onderaan de piste te huren. En mocht je twijfelen omdat het zo eng er uit ziet, op alle fietsen zit gewoon een rem die je in kan knijpen als je vind dat het te snel gaat.

IMG_3641.JPG
Uitzicht vanaf het begin van de routes

Je hebt in het Bikepark winterberg 11 verschillende routes die je kunt fietsen. Die variëren van easy tot verry difficult. Ik ben begonnen met 2 keer de easy route te rijden en daarna me te wagen aan het moeilijkere werk. De eerste 2 routes waren goed te doen. Het waren een soort fietspaden, niet te veel boomstronken of kuilen die gevaarlijk zijn. Wel een paar heuveltjes en als je wilt, kun je hier een hoge snelheid halen. De andere banen zijn lastiger. Je hebt er een paar medium routes tussen zitten die wel uitdagend zijn. Je kunt wel makkelijk naar beneden maar moet wel opletten waar je naar toe stuurt.

IMG_3643
Vanuit de skilift heb je mooi uitzicht op sommige routes

Ook heb je nog routes die als zeer moeilijk bekend staan. Deze moet je de eerste paar keer heel rustig rijden en goed kijken waar je moet fietsen. Het is namelijk op deze routes zo dat het makkelijker is om er snel naar beneden te gaan dan dat je rustig probeert naar beneden te komen. Op deze routes zijn er een paar sprongen in dit parcours die je met snelheid wel kunt nemen maar wanneer je ze langzaam neemt je voorover van je fiets stuitert. Op deze routes ben ik dan ook gevallen. 1 keer omdat ik na een sprong verkeerd uitkwam voor de volgende bocht en 1 keer omdat ik op een schuin stuk niet snel genoeg ging.

IMG_3792
Ook mooie stukken fietsen door het bos.

Al met al heb ik deze dag veel geleerd en als de mogelijkheid er is, ga ik zeker nog een keer proberen om hier weer naar toe te gaan. Dan weet ik ongeveer in welke routes ik wat kan verbeteren. Van het springen door de lucht om heuvels over te slaan tot goed met mijn lichaam in de bochten te bewegen. Ook het parcours van te voren inschatten kun je hier goed oefenen, van te voren zien waar je bij moet trappen, af moet remmen en de bocht in sturen. Allemaal belangrijke dingen die ik bij moet houden in voorbereiding op de Megavalanche.

IMG_3725
Moe, na een mooi dagje fietsen

De bescherming heeft het deze dag goed gedaan. Ik heb bijna niet gemerkt dat ik bijna als een ridder in de middeleeuwen op de fiets zat. De knie en elleboog beschermers van ION zaten als gegoten en ook was ik blij dat ik mijn helm op had. Ik heb tijdens het fietsen niet gedacht dat ik ze vervelend vond zitten of dat het veel te warm was. Dit zijn echt goede aankopen geweest. Nog 3 weken te gaan en dan is het zo ver, dan is het startschot van de Megavalanche. Het begint nou toch wel een beetje te kriebelen en heb ontzettend veel zin om naar Frankrijk te gaan en van de berg af te rollen.

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.