Megavalanche #6

Megavalanche #6

Nog een dikke maand. De Megavalanche komt al snel dichterbij en nu word het toch wel nodig om serieus met de voorbereidingen bezig te gaan. De voetbalcompetitie zit er op en dus is het tijd om wat meer met het fietsen bezig te gaan. Aan mijn uithoudingsvermogen zal het niet liggen. De andere oefeningen waarover ik heb geschreven in Megavalanche #2 zijn de afgelopen periode op een laag pitje komen te staan. En dus is het tijd om dat weer op te gaan pakken richting 2 juli wanneer we richting Allemond gaan vertrekken.

IMG_3404
Laatste competitiewedstrijd

De camping, waar de hele week gaan verblijven is al geboekt. Ik ga met mijn vriendin in Allemond op de camping staan. Op Camping Belledonne hebben we een mooi plekje uitgezocht en voor zover ik weet is dit redelijk dichtbij een plek waar je naar boven de berg op kan. Ik heb er al best wel veel zin in en heb nog 1 maand de tijd om goed voorbereid die kant op te gaan.

728-5
Camping Belledonne

Afgelopen week was ik van plan om naar Winterberg te gaan. We gingen s’morgens vroeg die kant op maar stonden om 9 uur in de ochtend net voor Dortmund 3 uur in de file. En omdat het op alle andere wegen ook vast stond zijn we weer terug naar huis gegaan. Hier baalde wel een beetje van maar er zat niks anders op. Ik ga het misschien volgende week weer proberen om daar naar toe te gaan en een dagje te fietsen. Het is namelijk al weer een tijdje geleden dat ik in de Harz kilometers heb gemaakt. En aangezien ik ook nieuwe spullen heb aangeschaft en wou gaan testen is het helemaal balen dat we Winterberg niet hebben gehaald

IMG_3423
ION E-Pact en K-Pact

Ik heb namelijk van het merk Ion K-Pact en E-pact besteld. Dit zijn knie en elleboog beschermers die hoog staan aangeschreven in het Enduro Magazine. Ik heb hier al een klein stukje mee gefietst in de bossen en ik moet eerlijk zeggen dat de beoordeling wel eens kon kloppen. Je merkt haast niet dat er bescherming om je been heen zit. Je trekt de soort van kousen om je benen en armen heen en wanneer het op de goede plek zit kun je ze met klittenband strak trekken. Op de site van Ion staan meettabellen met welke maat bij welke omvang van je arm of been hoort. De omtrek die het laagste is die moet je goed hebben in de tabel. De andere omtrek die kun je altijd strak trekken met het elastiek en klittenband.

IMG_3421
Giro Switchblade

 

Van Giro heb ik de Switchblade helm binnen gekregen. Dit is een film-face helm waarbij je het kin stuk er af kan nemen zodat je hem ook als een gewone helm kunt gebruiken. Het is altijd hopen dat de spullen die je besteld hebt de juiste maat hebben maar dat is in dit geval gelukt. De helm zit goed en stevig en ik kan me niet voorstellen dat je bij het vallen het kin stuk kwijt raakt. Ook heb ik hierbij een skibril die je over de helm kunt doen. Die zit ook prima en heb echt zin om mijn nieuwe spullen te gaan proberen tijdens echte ritten. De helm en de elleboog beschermers zijn voor de race het enige dat verplicht is. Andere bescherming word van harte aanbevolen maar niet verplicht.

Ik ga in de komende periode nog proberen om richting Winterberg en/of de Ardennen te gaan maar ben vooral van plan om veel kilometers hier in de buurt te gaan maken. Ik ga proberen te zorgen dat ik conditioneel er helemaal klaar voor ben. Dan heb ik sowieso in de Alpen nog een week de tijd om mijn downhilltechniek te verbeteren.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.