Megavalanche 2018: Relaxt op het fietsje

Megavalanche 2018: Relaxt op het fietsje

Na maandag een beetje rustig aan te hebben gedaan kon ik vandaag weer lekker op mijn fiets zitten. De rust had mijn lijf wel goed gedaan want ik kon wat ontspannender naar beneden toeren. Het is alleen een beetje irritant dat ik bij het gestuiter op mijn fiets steeds de bult op mijn been voel. Het is net alsof die als een los zakje er aan bungelt. Hij wordt wel steeds minder dik dus dat gaat wel de goede kant op. Voor de rest had ik weinig last van mijn handen en heb ik onderweg ook wat meer tijd genomen om te stoppen. Dit is een goed plan geweest om de hele dag plezier te hebben.

Ik ben smorgens om 11.30 vertrokken en ben als eerste het stuk het 2de stuk van de Megavalanche gaan fietsen. Het eerste deel gaat van de skipiste af naar beneden en dan over een singletrack tegen de bergwand aan naar beneden. Als je dan Alp d’Huez weer ziet liggen moet je het 2de deel door het bos. Het gaat stijl naar beneden en je komt over allemaal boomstronken te fietsen waardoor je goed moet sturen en naar achteren moet blijven zitten. Dan kom je wel beneden. Ik moest 1 keer afstappen omdat er op een pad een Duitser stond te bellen. Ik kon niet links of rechts dus moest ik mijn fiets aan de kant gooien om niet te crashen.

Ik snap niet zo goed dat mensen die dit waarschijnlijk al langer dan mij doen zo dom op het parcours staan te doen. Die hebben dan waarschijnlijk niet in de gaten dat er nog meer mensen naar beneden komen. De rest van de route kon ik mooi door rijden en was ik in 40 minuten beneden. Inclusief pauzes schoot dat dus mooi op. Beneden aangekomen heb ik de fiets in de bus gedaan en was het even wachten op de chauffeur die ons weer naar boven zou gaan brengen. De bus brengt je dan naar Oz en Oisans waarvandaan je dan weer met de lift naar Alp d’Huez kan.

Weer boven aangekomen ben ik nog wat andere routes gaan fietsen die mij wel leuk leken. Ik heb een paar downhill en enduro routes gedaan om te kijken of die ook een beetje leuk waren. Dit was wel even lekker omdat je op iets makkelijkere parcours wat meer snelheid met mijn fiets kunt maken. Op de eerste route is het echt de hele tijd zaak om geconcentreerd te zijn en op de andere routes kun je de fiets lekker laten rollen. Al met al is het een goede dag geweest waarbij ik weer wat kilometers heb kunnen maken. We gaan zien wat vandaag weer brengt. Ik denk even naar het begin van de kwalificatie en proberen het enige stukje waar ik van de fiets af moet even onder de knie te krijgen. We gaan er weer een mooie dag van maken.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.