Mountainbike Podcast

Mountainbike Podcast


Het is al weer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Deze keer gaat het over verschillende mountainbike podcasts. Aangezien ik dit jaar weer mee ga doen aan de Megavalanche en me daar graag beter op wil voorbereiden als vorig jaar ben ik de laatste tijd veel podcasts aan het luisteren die gaan over mountainbiken. Over mountainbike avonturen maar ook over mountainbike trainingen. Downhill, enduro, cross country voor iedereen wel wat wils. Als je maar een beetje goed Engels kan verstaan want er zijn helaas geen Nederlandse podcasts in dit genre.

De eerste is de Bike James podcast. Dit gaat vooral over mountainbike trainingen. Hij legt in veel afleveringen uit hoe je op een goede manier je kan voorbereiden op je volgende uitdagingen. Niet alleen conditioneel maar ook voor krachttraining heeft hij verschillende afleveringen opgenomen. Op zijn website heeft hij verschillende trainingsschema’s die je gratis kunt downloaden. Ook is het mogelijk om een trainingsprogramma op maat te laten maken door hem maar als je een beetje goed naar de podcasts luistert die je interessant vind dan kun je zelf ook wel een beetje je schema in elkaar flansen.

The Downtime podcast is ook een leuke om te luisteren. Deze podcast heeft elke week een nieuwe gast op het gebied van mountainbiken. Deze is vooral gericht op downhill en enduro. Er zijn rijders, trainers, mechaniekers en nog meer mensen aan het woord die iets te maken met het mountainbiken. Het is erg leuk om te horen hoe zulke mensen leven en wat ze er voor moeten doen en laten om tot goede prestaties te komen. Ook zijn hier filmmakers en fotografen aan het woord die vertellen hoe ze in dit wereldje terecht zijn gekomen en wat ze allemaal mee maken tijdens de wedstrijden of trainingen die ze bijwonen.

Dan heb je nog de MTB Fitness Podcast. Dit is een mengsel van de vorige 2 podcasts alleen dan nog van een wat mindere kwaliteit. Hij heeft nog niet heel veel afleveringen gemaakt en de geluidskwaliteit is af en toe ook wat minder om dat hij gasten heeft die via skype inbellen. Daardoor is het soms een beetje moeilijk om te volgen maar ik blijf het toch doen omdat ik denk dat het best wel een goede podcast kan gaan worden.

De laatste die ik aanhaal, is de Ask a Cycling Coach podcast. Dit is niet alleen een podcast die is gericht op het mountainbiken maar ook op het gewone wielrennen. Het gaat wel vaak over het conditionele en fysieke aspect van het fietsen. Soms ook wel over verschillende materialen die je kunt kopen of voeding die je kunt gebruiken om beter te presteren. De podcast staat onder aan het lijstje omdat de andere podcast eigenlijk wel alleen over het mountainbiken gaat.

Al met al kun je toch elke week een leuke tijd luisteren naar deze verschillende podcasts. Op het werk kan ik vaak elke week alle podcast wel luisteren die ik interessant vind. Met het oog op de Megavalanche heb wel wat opgestoken van de verschillende podcast en daarna vaak wel doorgezocht naar wat ik graag zou vinden met het oog op conditie en kracht training. Vaak kun je in de shownotes onder de aflevering zien waar de aflevering over gaat en mocht je dat dan minder interessant vinden gewoon lekker over slaan. Ik blijf in de gaten houden of er nog weer nieuwe programma’s aan komen en als ze de moeite waard zijn zal ik ze hier weer voorbij laten komen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.