De voorbereidingen op de Veldslag om Norg

De voorbereidingen op de Veldslag om Norg

Ik had het al eerder een keer laten weten in een van mijn stukjes maar op 1 september staat de veldslag om Norg op het programma. Een toch van 100 kilometer die zich afspeelt om het dorpje Norg. 1 keer eerder heb ik mee gedaan aan een lange tocht en dat was die van de Drenthe 200. Dit was ik de kerstvakantie dus ik denk dat ik met een lekker weertje die 100 kilometer wel ga halen alleen wil ik dit natuurlijk wel zo snel mogelijk gaan doen. Ik kan namelijk niet zo goed ergens aan mee doen en dan niet het uiterste van mezelf vragen. Later dit jaar hoop ik ook nog de marathon van Amsterdam te gaan lopen. Ik probeer hier ook een beetje rekening mee te houden omdat ik me daar echt goed op wil voorbereiden.

Tijdens het fietsen van de Drenthe 200 had ik in December met een gemiddelde gefietst van 21 kilometer per uur. Hier zal op een kortere rit van 100 kilometer en goede omstandigheden nog wel 2 kilometer per uur bij op kunnen. Ik heb voor de Drenthe 200 niet ontzettend veel getraind dus als ik voor de Veldslag om Norg iets vaker ga fietsen en ook blijf lopen komt dat denk ik wel goed. Ik ga het weer doen op mijn Ghost mountainbike die ik nog even naar de maker moet brengen omdat ik door de versnelling heen trap. Ik kan namelijk best wel lang op een zware versnelling blijven fietsen alleen is het ontzetten irritant als je kracht wil zetten dat de ketting over je tandwiel heen rolt in plaats van dat je fiets begint te rollen.

Na de Megavalanche heb ik veel hard gelopen. Daar zit een stijgende lijn in en aanstaande maandag doe ik mee aan de Variarun in Dedemsvaart om te kijken of ik een PR kan lopen op de 5 of 10 kilometer. Ik ben er nog niet helemaal over uit welke afstand ik ga doen. Het fietsen gaat de laatste tijd ook wel lekker alleen moet ik daar even regelmaat in zien te krijgen. Ik heb nu een mountainbike met wat dunnere bandjes en zonder noppen waarmee ik wel lekker over het asfalt kan toeren. Alleen hele lange ritten heb ik nog niet echt gemaakt tot nu toe maximaal 40 kilometer. Ik probeer dan wel altijd een gemiddelde aan te houden van boven de 30 kilometer per uur anders word ik natuurlijk niet beter. Het is ook wel lekker om het te combineren met het hardlopen en zo andere spieren een beetje rust te geven.

Ik ben nog niet met de mountainbike in het bos geweest na de Mega maar ik hoor wel dat het behoorlijk mul is. Met de droogte van de afgelopen weken is het in het bos nogal stoffig en wanneer je in droge stukken zand komt te rijden kun je nog wel eens weg glijden of bij heuvel op beginnen te slippen. Maar eens even zien hoe het er de komende maanden aan toe gaat met het weer. Misschien moet ik daar nog iets op bedenken hoe ik mij in het warme weer zo koel mogelijk kan houden en fris en fruitig over de finish kan komen. Maar de kans natuurlijk ook aanwezig dat het op 1 september ook weer echt Hollands is met wind en regen. Eerst maar eens even wat kilometers beginnen te maken. Ik zal binnenkort ook weer met mijn rek en strek oefeningen beginnen want ik kan aan mezelf merken dat ik houten Klaas al weer aardig de hand kan schudden.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.