Megavalanche 2018: Het trainen is begonnen

Megavalanche 2018: Het trainen is begonnen

Er zijn nog 2 maanden te gaan tot de start van de Megavalanche. Na de Megavalanche van vorig jaar weet ik wat ik het komende jaar kan gaan verwachten en dus kan ik mijn voorbereiding hier op aanpassen. Het voetbalseizoen duurt nog een paar wedstrijden en na afloop van het seizoen heb ik nog een maand om meer te gaan mountainbiken dan dat ik nu doe. Ik kan natuurlijk wel zorgen dat ik fysiek top fit ben en dat ik mijn krachtoefeningen die ik vorig jaar heb gedaan weer doe en kan gaan uitbreiden. Conditioneel zal het wel goed zitten denk ik. Na het voetbalseizoen ga ik op 9 juni (zoals het nu lijkt) de halve marathon van Zwolle lopen dus zal er voldoende conditie zijn om ook de Megavalanche te fietsen en de hele week daar van de berg naar beneden te stuiteren.

Ik heb vorig jaar een paar oefeningen gedaan die je hier kan lezen. Ik wist niet of dit voldoende was om de Megavalanche te fietsen maar ben achteraf best wel tevreden hoe ik het heb ingeschat. Vooral het opdrukken en touwtje springen is goed geweest voor mijn schouders plus bovenbenen en waren ook best wel leuk om te doen. Het enige wat ik nog beter had kunnen trainen waren mijn handen. Ik denk dat de knijper wat meer gebruikt gaat worden omdat ik na elke dag best wel last van spierpijn in mijn handen had. Het is natuurlijk wel handig om tijdens het fietsen gewoon te kunnen blijven remmen. Ik hoop dat ik ook wat ontspannender op de fiets kan gaan zitten omdat ik op sommige momenten er best wel verkrampt op zat.

Om wat relaxter op mijn fiets te zitten had ik al aangegeven dat ik dit jaar misschien met klik pedalen ga fietsen. Ik moest me de vorige keer er heel erg op concentreren dat ik met mijn voeten op de pedalen bleef dat ik heel gespannen op de fiets zat. Eigenlijk heb ik nooit anders gedaan dan met klik pedalen fietsen dus ga ik op zoek naar goede schoenen daar voor. Wanneer ik op de schoenen die ik nu heb van de mountainbike op een rots ga proberen te staan glijd ik volgens mij zo weg. Ook ga ik op zoek naar uitdagingen in de buurt, dingen die spannend zijn om van af te rijden. Ik heb een aantal trappetjes gezien die zouden kunnen helpen in het afdalen maar echt snel van een heuvel af gaan met jumps er tussendoor zijn hier in de buurt (Emmen) niet veel aanwezig.

Daarom lijkt het me verstandig en leuk om ook weer een keer een dagje naar een Duits bikepark te gaan. Winterberg ben ik vorig jaar geweest en ik zie ook Willingen vaak voorbij komen. We gaan zien wanneer ik dit kan gaan doen en er tijd voor heb. Deze bikeparks zijn niet te vergelijken met wat je tijdens de Megavalanche voor de kiezen krijgt maar toch is het handig voor een rookie zoals mij om aan mijn techniek te werken. Ik ben natuurlijk wel heel naar beneden gekomen maar ik wil eigenlijk proberen om dit jaar toch iets sneller naar beneden te komen. Ik ben vorig jaar op een paar plekken afgestapt en die plekken heb ik goed onthouden. Tijdens de kwalificatie waren dat 2 plekken. Het kan soms zijn dat de mensen die voor je rijden afstappen waardoor je ook gedwongen bent dat te doen maar dat was op deze 2 punten niet het geval.

Het waren 2 sprongen die je goed moet landen om weer verder te kunnen fietsen. Mijn techniek was toen nog niet zo ver dat ik dat ook aan durfde. Tijdens het fietsen van de route van de hele Megavalanche heb ik ook een aantal punten waar ik er af moest. Deze heb ik zo niet meer voor de geest maar ben van plan om wat vaker vanaf de piste naar beneden te gaan de komende Mega. Tijdens de race (die helaas maar over de helft van het parcours ging) heb ik 2 keer af moeten stappen omdat ik de bochten te krap nam. Dit was best wel jammer omdat ik hier door best wel wat tijd verloren ben. Maar we gaan het zien de komende weken of ik een manier vind om hier op te trainen. Zorgen dat ik fit ben en de klappen op kan vangen voor die er de hele week op mijn lichaam komen is iets wat zeker mogelijk is in Drenthe. De techniek zal ik wat beter mijn best op moeten doen om een manier te vinden. We gaan het zien en tips zijn welkom!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.