100% inspiratie podcast

100% inspiratie podcast

Na mijn eerste analyse van de Live Slow Ride Fast podcast heb ik nog wel een aantal die erg leuk zijn om te luisteren. Thijs Lindhout gaat met zijn inspiratiepodcast op bezoek bij mensen die hem inspireren. Thijs heeft er inmiddels al 92 afleveringen op zitten waarvan ik ze allemaal minstens 1 keer heb geluisterd. Sommige ook 2 keer of vaker. Het zijn allemaal hele verschillende gasten met verschillende verhalen. Hier door komt er elke keer een nieuw inzicht naar boven die hij heeft samengevat in zijn E-book die je kunt downloaden op zijn website. Ook heeft hij een theatershow waarin hij mensen probeert te inspireren om wat van het leven te maken en dingen te doen die je leuk vind.

Ik heb een top 5 lijstje gemaakt met afleveringen die ik sowieso vaker dan 1 keer heb geluisterd met een korte beschrijving waar het in deze podcast over gaat.

Top 5 van 100% Inspiratie Podcast

Wilco van Rooijen – Wilco is bergbeklimmer van beroep. Hij heeft alle hoogste bergtoppen van de wereld beklommen en is hier niet onder slag of stoot gekomen. Hij vertelt hoe hij er bij is gekomen om te gaan klimmen. Hoe hij eerst begon met zijn eigen bedrijf en daarmee geld te verdienen om de bergen in te klimmen. Daarna kon hij door verhalen te vertellen over het bergbeklimmen zijn dromen waar maken. Hij vertelt zijn verhaal over het beklimmen van de K2 en hoe hij daar als 1 van de weinigen tijdens die expeditie levend naar beneden is gekomen. Ik heb na het horen van deze podcast meteen zijn boek gekocht en in 1 keer uitgelezen. Een indrukwekkend verhaal. Wanneer heb je het boek via zijn website besteld krijg je zijn handtekening er gratis bij.

            Die handtekening heb ik in ieder geval binnen.

Jos Burgers – Heeft 1 van de best verkochte business boeken geschreven. Allemaal beetje vage boeken namen maar hij legt in deze podcast een paar van deze titels uit. De wet van snuf en gek op gaten zijn er 2. Het is super grappig hoe hij uitlegt hoe en waar je als bedrijf klanten mee kan helpen. Bij meer mensen die vertellen hoe je klanten kunt trekken hoor je voorbeelden voorbij komen waar je zelf ook in bent getrapt. Ook laat hij zien hoe je klanten kunt behouden en dat het belangrijk is om wanneer je mensen iets bezorgt of levert dat je een positief gevoel achter laat. Zo noemt hij het voorbeeld van een bedrijf waar ze in plaats van bubbeltjesplastic een soort van kinderspeelgoed er in doen die je, nadat je zelf je pakketje uit hebt gepakt het opvul materiaal aan je kinderen kan geven.

Tibor Olgers – Tibor is een tijdje persoonsbeveiliger geweest van mensen die bedreigt worden. Zo kun je volgens mij denken aan mensen uit de politiek of mensen die getuigen in een rechtzaak en daardoor niet veilig over straat kunnen. Hij vertelt waarom hij dat werk is gaan doen en hoe hij heeft geleerd om als het nodig is met je lichaam een kogel op te vangen. Ook verteld hij waarom hij hiermee is gestopt en begonnen is met zijn eigen bedrijf. Het is leuk om te horen hoe hij praat en andere mensen wil helpen met ontwikkelen van zichzelf. Ik heb me aangemeld voor zijn nieuwsbrief en krijg regelmatig mailtjes die lekker duidelijk zijn en je motiveren om wat van je leven te maken.

Pieter van den Hoogenband – Deze wereldberoemde zwemmer en meervoudig olympisch gouden medaille winnaar verteld over hoe hij is begonnen met zwemmen en hoe hij gekomen is tot die gouden medailles. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Het leefpatroon wat hij heeft gehad om een medaille te winnen is iets waar ik respect voor heb. Het is ook gaaf om te horen wat voor een ervaring hij er voor terug heeft gekregen na het winnen van die gouden plak. Een tijdje bivakkeren op Bounty Island met 1 van de rijkste mensen van de wereld.

Maarten van der Weijden – Wat een gast is dit! De elfstedentocht zwemmen, ben je niet goed bij je hoofd? 200 kilometer zwemmen is een heel eind en dit is niet het enige gekke wat hij heeft gedaan na het winnen van een gouden medaille op de olympische spelen in Sydney. Na het overwinnen van leukemie en het behalen van deze medaille is hij zich in gaan zetten voor goede doelen door bizarre uitdagingen aan te gaan. In deze podcast verteld hij ook hoe je samen met Maarten de Elfstedentocht mee kunt gaan zwemmen.

Elke maandagmorgen kan je een nieuwe aflevering verwachten, ik luister ze allemaal. De ene podcast is iets leuker om te luisteren dan de andere maar ik ben altijd blij als er weer 1 online staat.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.