Voetbal: een belangrijke wedstrijd

Voetbal: een belangrijke wedstrijd

Na een week stil te hebben gestaan doordat er in inhaalweekend was konden we afgelopen zaterdag weer verder gaan waar we gebleven waren. Een belangrijke wedstrijd tegen FC Meppel die onder ons staat en nog harder als ons aan het vechten is tegen degradatie. Na dat we in de vakantie maar 1 keer hadden getraind konden we de afgelopen week gewoon weer 2 keer trainen. Wanneer we deze wedstrijd zouden winnen waren we zeker dat we geen nacompetitie hoeven te spelen. Genoeg reden om er weer volle bak tegenaan te gaan.

Het was een mooie dag, lekker weer en het veldje lag er ook weer aangenaam bij. Na een rustig begin van de wedstrijd waarin we elkaar een beetje lieten voetballen. Na een hele lange 1ste helft viel er een goal op slag van rust. Een ontzettend vervelend moment om een tegendoelpunt te krijgen. Je kunt er niks meer aan doen omdat wanneer je de aftrap hebt genomen het al bijna weer tijd is om de rust in te gaan. Dat was ook deze keer het geval. Je hebt even een tikkie gekregen maar je weet wel dat je nog een helft hebt om het recht te zetten.

We begonnen de tweede helft dan ook een stuk beter. We probeerden Meppel onder druk te zetten en dat lukt ook vrij aardig. We zaten wat beter in de wedstrijd en kwamen wat meer in de duels. We kregen een aantal grote kansen maar helaas was het zo’n wedstrijd waarin de bal er niet in wou. Ik had nog een grote kans en wou een voorzet met mijn borst binnen lopen alleen tikte de keeper de bal net voor mijn neus weg. Het werd op het laatst nog behoorlijk grimmig en waren er een aantal overtredingen en opstootjes. Maar er werd niet meer gescoord en dus bleven we met lege handen achter.

Deze week komt de koploper langs. Pelikaan S uit Oostwold heeft 2 punten voorsprong op Bedum met nog maar 3 wedstrijden te gaan. We hebben nog steeds 8 punten meer als Zuidhorn, die op een nacompetitie plek staat. We gaan natuurlijk proberen om weer punten te pakken en ons zeker te weten veilig te spelen. Het zal niet makkelijk gaan worden maar we gaan er weer volle bak voor om een resultaat er uit te slepen. Deze week dinsdag even weer hard trainen en donderdag rustig aan doen omdat we met hemelvaartsdag vrij zijn. Zaterdag gaat het er weer bij!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.