Voetbal: een partijtje tegen de koploper

Na de nipte nederlaag tegen Meppel moesten we een week later het maar proberen tegen de koploper uit de 2de klasse J: Pelikaan S. Ze staan bovenaan in de ranglijst en hebben de beste papieren om de titel te pakken en te promoveren naar de 1ste klasse. Na weer een week goed trainen waren we fit en klaar om de strijd aan te gaan en proberen om wat punten van de koploper af te snoepen. Het zou geen makkelijke opgave worden aangezien Pelikaan S er in de winter nog weer een extra versterking bij heeft gekregen in de vorm van oud prof Sergio van Dijk.

We draaiden een goede warming up en daarna was het tijd om aan de wedstrijd te beginnen en kijken hoe ver we zouden gaan komen. We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, geen grote kansen tegen gehad maar ook geen grote kansen gecreëerd. We kwamen de wedstrijd rustig door en het zou al mooi geweest zijn als we deze wedstrijd vooral niet zouden verliezen. Na een half uur spelen kwam de eerste kans van de wedstrijd voor Pelikaan S. Na snel positiespel kwam iemand ineens vrij voor de keeper te staan. Die pakte onze keeper er uit en dus bleef het 0-0. Ook was er nog een kopbal op de paal maar gelukkig ging die niet de goal in.

Ik had nog een mislukte voorzet die op de lat belandde maar verder niet zo’n groot aandeel in de wedstrijd. Ik had nogal problemen met de bal en zat niet echt lekker in de wedstrijd. Verder dan mijn bal op de lat kwamen we ook niet. We probeerden wel te voetballen maar kwamen niet tot echte schoten waar de keeper van Pelikaan het lastig mee zou krijgen. Wel stond het nog steeds 0-0 dus was er voor ons nog niks aan de hand. Misschien dat in de tweede helft we wat meer ruimte achter de verdediging zouden krijgen om dat Pelikaan voor het kampioenschap natuurlijk moet winnen. Verder moesten we achterin gewoon de pot goed dicht houden dan hadden we in ieder geval een punt.

De tweede helft begon en helaas was mijn tegenstander gewisseld. Er stond nu een betere voetballer die veel meer mee op kwam dan die van de eerste helft. Omdat ik in de eerste helft eigenlijk geen pepernoot raakte en het in de tweede helft niet veel beter ging werd ik halverwege de tweede helft gewisseld. We moesten nog 20 minuten zien door te komen en proberen die nul vast te houden. Helaas kregen we uit een corner 10 minuten voor tijd toch een tegendoelpunt te verwerken. Bij de eerste paal knikte onze eigen verdediger hem binnen. We gooiden nog een spits er in maar uit de eerste de beste aanval kregen we gelijk de deksel op de neus. Een snelle aanvaller en invaller scoorde vanuit een snelle counter de 2-0.

We zaten weer met lege handen maar gelukkig komt aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd al weer. Weer tegen FC Meppel. 2 Weken geleden verloren we hier nog van met 1-0 dus is het tijd voor revanche. En doordat Zuidhorn afgelopen zaterdag heeft verloren hoeven we nog maar 1 puntje te halen in de laatste 2 wedstrijden. We gaan het zaterdag opnieuw proberen en kijken dan wel weer hoe ver we gaan komen. Hopelijk zijn het de laatste loodjes van dit seizoen en hoeven we niet door te gaan in de nacompetitie.