Voetbal: een voorsprong uit handen geven

Na de nederlaag tegen de koploper was het de boel weer bij elkaar rapen en proberen dan maar tegen FC Meppel dat ene puntje te sprokkelen. Na 2 weken terug met 1-0 verloren te hebben waren we natuurlijk van plan om dit niet weer te laten gebeuren. Er werd de hele week hard getraind net als de voorgaande weken. Daar ligt het ook dit seizoen niet aan maar op één of andere manier komt het er tijdens de wedstrijden niet van om ook nog mooi voetbal te laten zien. Iedereen doet wel zijn best maar het loopt de hele tweede seizoenshelft nog niet en dus is hard werken ook het enige wat je nog kan doen. Tegen Pelikaan S lukte dit aardig dus hadden we er ook deze zaterdag weer vertrouwen in dat het kon gaan lukken.

We begonnen  goed aan de wedstrijd en kwamen een aantal keren gevaarlijk richting de goal. We zaten goed in de wedstrijd en bleven vooruit verdedigen en wonnen veel ballen. Dat resulteerde uiteindelijk in een penalty die door mij werd veroorzaakt. Er kwam een lange bal die werd doorgekopt en bij mij in de voeten kwam. Ik nam de bal mee en werd daarna onderuit gehaald door de verdediger van de tegenstander. De penalty die daar uit kwam, werd onberispelijk binnen geschoten en zo stonden we met 1-0 voor. Dat was al weer een tijdje geleden. Na de 1-0 werd Meppel wakker en kwam beter in het spel. We stonden nog steeds goed te verdedigen maar er kwam wel steeds meer druk op de goal.

Tot de rust speelden we het rustig uit alleen na de rust was de wedstrijd omgedraaid. Meppel kwam sterk uit de kleedkamer en moesten ook wel wilden ze de nacompetitie ontlopen. 10 minuten na de rust viel de 1-1 en tot overmaat van ramp 10 minuten later ook nog de 2-1. We liepen weer achter de feiten aan en moesten weer een achterstand zien goed te maken. We kregen ook nog wel een paar kansen maar het geluk zit ons de laatste paar wedstrijden ook niet mee. De keeper ranselde er 2 ballen uit die er met een beetje mazzel anders in waren gegaan. De wedstrijd eindigde met een 2-1 eindstand dus waren we nog steeds niet veilig. Het geluk zat ons deze wedstrijd ook weer niet mee en dat is best wel frustrerend aan het worden.

Aanstaande zaterdag is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Zuidhorn. Die zijn al veroordeeld tot nacompetitie voetbal. Voor ons gaat het nog steeds om dat ene puntje die we nodig zijn om ons veilig te spelen. Hopelijk kunnen we deze aankomende zaterdag pakken. We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt de laatste paar wedstrijden maar je kunt er niks meer aan doen. Behalve dan zaterdag nog 1 keertje te knallen en proberen de competitie goed af te sluiten. Het was geen makkelijk jaar maar het zou mooi wezen als je dit seizoen geen nacompetitie hoeft te spelen. Daar zit niemand nog op te wachten.