Skiën in Winterberg

Skiën in Winterberg

Vorige week maandag hoorde ik van mijn broer dat hij met de school waar hij voor werkt richting Winterberg ging. Voor mij een ideale gelegenheid om redelijk goedkoop weer even mijn skikunsten bij te schaven. Met school ben ik 1 keer op skikamp geweest richting Oostenrijk en daar is het sneeuwvirus een beetje ontstaan. Het skiën in de bergen is voor mij altijd weer leuk om te doen. Lekker sporten in de koude frisse buitenlucht. Ik hou er van. Ik ben nog maar 1 keer dus met school echt in de bergen geweest. Hier kun je dan echt lang naar beneden skiën als je een tijdje in de lift hebt gezeten. Ik ga zo af en toe dan naar Winterberg om het skiën niet helemaal te verleren. Ik denk dat het goed is om de techniek een beetje bij te houden omdat wanneer ik dan een keer op wintersport ga ik niet eerst de halve vakantie nodig ben om het skiën weer te leren. Dus zat ik donderdagmorgen om 4.00 uur in de auto richting Winterberg om een dagje op de latten te gaan staan.

                                        Het sneeuwde dus het zicht was wat beperkt.

Ik werd om 8 uur afgezet bij den Brabander. Het is een van de bekende hotels in Winterberg. Dit hotel staat vooral bekend om zijn Nederlandse gasten en hebben daar ook goed op ingespeeld. Een groot hotel maar ook een aparte ruimte om het Apres skiën te beoefenen. Ik ging naar de skiverhuur om even een paar ski’s en schoenen op te halen. Na het passen van de goede maat schoenen en het waxen van de ski’s was ik bijna klaar om de pistes op te gaan. Omdat je namelijk niet elke keer de heuvel op wil lopen is het verstandig om even een liftpas op te halen. Hiermee kan je makkelijk in een lift stappen die je de heuvel mee op sleept. Na het kopen van de skipas kon ik eindelijk gaan skiën. Om iets over 9 stond ik boven op de heuvel op om mijn skikunsten aan het publiek te tonen.

              Ik kreeg koude handen dus ging ze even opwarmen.

Het was lekker om van de berg af te glijden en de skitechniek weer even op te frissen. Aan het begin was het alleen maar even lekker lange bochten maken. Na een tijdje had ik het goede gevoel en kon ik weer wat kortere bochtjes gaan maken. Dat is het mooiste vind ik. Snelle korte wendingen maken en de sneeuw achter je alle kanten op zien gaan. Maar na een anderhalf uurtje had ik het al wel weer een beetje gezien. Als je nog niet heel goed kan skiën of als je het wil leren is Winterberg een hele goede optie. Maar als je het al redelijk kan en je bent al een keer echt in de bergen geweest dan is het wat minder. Op een gegeven moment word het een beetje vervelend als je 5 minuten omhoog moet met de lift en je in 10 seconden weer beneden bent. Dit gaat na een tijdje een beetje frustreren en ga je jezelf afvragen wat je hier nog precies moet gaan doen.

                                    De zwarte piste ben je in 10 seconden af.

De volgende keer als ik weer deze kant op ga dan denk ik dat ik het snowboarden onder de knie ga proberen te krijgen. Dat heb ik nog nooit gedaan maar het lijkt me wel erg leuk om te leren. Ook houd ik in de gaten of ik een keer weer mee kan met iemand naar de grote bergen. Het lijkt me super mooi om hier weer een keer de ski’s onder te binden. Als ik er dan voor zorg dat ik het snowboarden onder de knie heb kan ik verschillende dingen gaan doen. Maar eens even zien hoe het gaat lopen de komende maanden of er nog een mogelijkheid voorbij komt. En anders de oren en ogen goed open houden voor volgend jaar. Leren snowboarden en een keer in de winter naar de bergen. Klinkt mij als muziek in de oren.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.