Voetbal: #3 maal is scheepsrecht

Voetbal: #3 maal is scheepsrecht

Na 3 competitienederlagen op een rij is het ons toch weer gelukt om 3 punten toe te voegen aan het puntentotaal. Na de 2 nederlagen voor de winterstop en de zure nederlaag tegen FC Klazienaveen moest het eigenlijk deze week wel gebeuren. DESZ uit Zwartsluis was de tegenstander en had evenveel punten als ons maar een iets beter doelsaldo. Daarom was het ook belangrijk om deze wedstrijd punten te pakken om zo de aansluiting met de bovenste ploegen een beetje te behouden en uit de degradatiezone te blijven. Het was geen mooi weer waardoor het nog maar even afwachten was of de wedstrijd wel door zou gaan. Het scheen dat de tegenstander een paar keer had gebeld of het echt wel door zou gaan. Maar dat was uiteindelijk wel het geval.

IMG_7671

De trainingen op dinsdag en donderdag gingen wel gewoon door. Ik denk dat de trainingen die zijn afgelast bij de huidige trainer je op 1 hand kunt tellen. Op dinsdag was de conditionele training. Ik had zelf een beetje het gevoel dat het niet echt lekker ging maar andere jongens hadden wel goed getraind. Ik vroeg mezelf af hoe dat dan kan. Dat je de ene keer heerlijk kan trainen en de andere keer te moe bent om een stap te verzetten. Ik was een beetje lui voor de training en na de training nog steeds. Ik vond het wel jammer dat ik mijn hartslagmeter en horloge niet om had want dan had ik misschien kunnen zien wat er aan de hand was. Een aparte training waar ik niet een heel lekker gevoel aan had over gehouden.

Ook de donderdag training had ik hetzelfde gevoel. Ik was niet vooruit te branden. Alleen de rondo ging wel lekker. We waren lekker aan het tikken en het balletje ging mooi rond. Daarna moesten we afwerken op de goal en ging de intensiteit naar beneden en kreeg ik het koud. Ook in de partij kreeg ik het niet warm en het was wachten op het einde. Lekker onder de douche en snel naar huis dacht ik. Ik ging best wel met een rot gevoel naar huis en wist niet echt wat ik had. Misschien wel een griepje of iets anders wat nog niet echt naar boven was gekomen. Ik vroeg het me af. De volgende dag was ik vrij en ging ik naar de nationale gezondheidsbeurs in Utrecht. Een dagje geen werk, misschien zou dat helpen maar ik had er geen vertrouwen in.

IMG_7680

Op de zaterdagmorgen werd ik wakker, keek naar buiten en zag dat het zonnetje niet scheen. Er kwamen wat sneeuwvlokjes naar beneden en het waaide. Niet echt lekker voetbal weer. Maar het was niet afgelast dus moesten we de wei wel in. DESZ uit Zwartsluis speelt thuis altijd op kunstgras dus konden we daar het verschil vandaag wel eens gaan maken. Wij trainen namelijk altijd op een weiland waar de koeien nog net niet op hebben gestaan. Vlak voor de wedstrijd begon het ook nog best wel hard te sneeuwen. Bij het veld opkomen de sneeuw in je schoenen. Gelijk koude tenen. Maar daar had de tegenstander ook last van dus moesten wij er maar het beste van maken. De wedstrijd begon in ieder geval goed en we hadden snel de 1-0 er in liggen. Een mooie uitgespeelde aanval over de linkerkant werd perfect afgerond door onze linksback.

Daarna had DESZ 1 kans om de gelijkmaker te scoren maar deze bal kwam gelukkig op de paal van ons terecht. Gelijk daarna scoorde ik de 2-0 en dus konden we met 2-0 de rust in. Een lekker kopje warme thee ging er wel in. We mochten dit niet meer weggeven en dus gingen we de tweede helft weer volle bak door. Het begin was een beetje stroef we moesten iets meer verdedigen maar konden het makkelijk tegenhouden. Zelf creëerden we een aantal kansen maar maakten we niet af. Op een gegeven moment ging DESZ vol op de aanval en in de eerste aanval maakten we gelijk de 3-0. De wedstrijd was gespeeld. We maakten nog de 4-0 op het einde maar we hadden toen al geen tegenstand meer en konden het rustig uitspelen. Volgende week moeten we weer tegen een team die in de buurt staat. NEC heeft namelijk 1 puntje meer als ons. We mogen weer vroeg richting Delfzijl gok ik zo. Op kunstgras denk ik, kunnen we ons alvast op voorbereiden.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.