Voetbal: #De Stadsderby

Na de zware wedstrijd van afgelopen week gingen we naar de stadsderby toewerken. We moesten deze week tegen DZOH en die club komen net als ons ook uit Emmen. We hebben hier de laatste tijd al vaker tegen gespeeld. 2 seizoenen geleden hebben we hier voor het laatst tegen gespeeld in de finale van de promotie richting de 1ste klasse. Dit was mooi om mee te maken. De wedstrijden werden goed bezocht en er werd veel aandacht aan gegeven. Ook om deze wedstrijd was best wel wat te doen maar op de dag zelf viel het verwachte spektakel toch wat tegen.

IMG_6095

DZOH is een hele grote vereniging met niet zo heel veel velden. Voor onze wedstrijd werden er al een paar wedstrijden op gespeeld. En met het weer van de afgelopen dagen daar bij opgeteld waren de omstandigheden er niet naar om er een wedstrijd er van te maken waar goed gevoetbald werd. Het veld was hobbelig en zwaar. Niet echt handig om lekker de bal rond te laten gaan en proberen de vrije man op het middenveld te vinden. Aan het begin van de wedstrijd probeerden we dat wel maar als je iemand op het middenveld moet aanspelen dan is de kans groot dat je de bal kwijt raakt.

IMG_6086

Vooral veel lange ballen deze wedstrijd, hierbij proberen door te voetballen en bij een doorkopbal dicht in de buurt van de goal te komen. Die ballen vielen vaak niet goed en daardoor kwam er van de kant van DZOH ook weer een lange bal terug. Als speler die aan de buitenkant is het gokken op de bal die dan achter de spits komt, maar deze wedstrijd zat dat er gewoon niet in. Halverwege de eerste helft kreeg ik ineens last een soort spierpijn in de buurt van mijn ribben. Niet heel fijn om mee te voetballen en bij het rechtdoor lopen kon ik het wel volhouden. Maar als ik moest draaien of keren kreeg ik er een pijnscheut doorheen.

IMG_6085

In de rust liet ik mij even masseren en heb ik en ibuprofen genomen. Maar dit hielp voor geen meter. Bij elke keer draaien en keren had ik weer last. Dit had de trainer waarschijnlijk ook wel gezien waardoor ik na 70 minuten naar de kant ging. Het is altijd balen als je net weer fit bent en dan weer geblesseerd van het veld moet. Ook omdat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan en mijn team niet heb kunnen helpen. Deze week maar eventjes naar de fysiotherapeut toe.

De wedstrijd zelf was denk ik niet zo veel aan om te zien. DZOH was wat sterker maar we kwamen er met een paar lange ballen een paar keer dreigend overheen. Van die aanvallen was er 1tje zo gevaarlijk dat er een goal uit kwam. Verder weinig kansen in de eerste helft. De 2de helft hadden we meer kansen maar kwam er maar geen goal uit. Bij de tegenstander wel. Bij een vrije bal doken er ineens drie man vrij op voor de keeper waardoor het makkelijk was om de bal binnen te knikken. Dat betekende de 1-1 en dit was dan ook de eindstand.

IMG_6084
Het was een lastige middag en over de wedstrijd viel verder weinig te zeggen. Het was vooral een vechtwedstrijd en ik denk dat wat dat betreft een gelijkspel goed was. Qua voetbal kon je weinig verschil zien doordat de omstandigheden er niet naar waren om ook mooi voetbal te spelen. Deze week eerst maar eens even naar mijn blessure laten kijken. Hopen dat het meevalt en dat ik zaterdag kan spelen tegen NEC uit Delfzijl. Een goede ploeg waar we het zeker weer niet cadeau gaan krijgen.