Voetbal #Het seizoen is begonnen

Voetbal #Het seizoen is begonnen

Zoals in sommige blogs van mij te lezen is, heb ik naast fietsen, hardlopen en reizen ook nog een hobby waar ik wekelijks best wel veel tijd in stop. Voetballen doe ik al nadat ik mijn zwemdiploma heb gehaald. Omdat ik dit elke week doe leek het mij leuk om hier elke week een stukje over te gaan schrijven. Dat kan zijn over de afgelopen wedstrijd maar ook over de dingen die ik om het voetballen heen allemaal beleef of beleefd heb. Ik heb in mijn leven nog nergens anders gespeeld dan bij Drenthina uit Emmen. Vanaf de F-jes tot aan het eerste elftal aan toe, waar ik nu deel van uit maak.

IMG_6034
Al 9 seizoenen bij het eerste elftal.

Dit seizoen zijn we begonnen in de 2de klasse J van het zaterdagvoetbal. We zijn afgelopen jaar kansloos uit de eerste klasse gedegradeerd en proberen nu weer in de 2de klasse lekker een balletje te trappen. Voor mij zelf begon dit seizoen niet zo goed want ik raakte al in de 2de week van de voorbereiding geblesseerd en kon pas na 4 weken de training weer oppakken. Ik heb 2 week terug mijn eerste minuten in een wedstrijd weer gemaakt tegen DESZ uit Zwartsluis. De week er na was er de eerste basisplaats weer tegen de Weide uit Hoogeveen.

IMG_6025
De selectie (klik voor de seizoensgids)

De wedstrijd tegen DESZ mocht ik invallen bij een 3-1 achterstand en kom ik weinig meer doen aan de uitslag. De wedstrijd tegen de Weide was ik er vanaf het begin weer bij en kon ik dus, dacht ik, weer lekker gaan ballen. Helaas kregen we in de 2de minuut van de wedstrijd al een rode kaart en was het eigenlijk de hele wedstrijd de taak om te gaan verdedigen. Dit lukte heel aardig en soms kwamen we er via de counter gevaarlijk uit. Zo ook in de 80ste minuut.

IMG_6075
De samenvatting (klik als je niet langer kunt wachten)

Ik kreeg een bal in de diepte aangespeeld, controleerde hem en probeerde hem voor te geven op een medespeler. Helaas zat hier een tegenstander tussen maar gelukkig schoot hij hem in zijn eigen doel, 1-0 met nog 10 minuten te spelen. In die 10 minuten erna probeerde de Weide nog wel te scoren maar tot hele grote kansen creëren kwam het niet meer. De scheidsrechter floot af en de eerste 3 punten van het seizoen waren binnen. Het is altijd een lekker gevoel als je met elkaar ergens hard voor hebt gewerkt en dat was in dit geval zeker zo.

Morgen wacht DZOH, ook een club uit Emmen. 2 jaar geleden hebben we tegen dit team voor promotie naar de 1ste klasse gestreden en hebben we dit ook gehaald. Waarschijnlijk zal het wel een lekker potje worden omdat je natuurlijk niet graag wil verliezen en nog minder graag van een team uit je eigen dorp. Het word ook steeds gekker met de aandacht voor deze wedstrijd want ze zenden de wedstrijd morgen live uit op www.rtvdrenthe.nl . We zullen zien wat het morgen gaat worden, we gaan ons beste beentje voor te zetten.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.