Voetbal: #3 punten in de knip

Zaterdag was de wedstrijd tegen Groen Geel uit Groningen. Een aparte voetbalclub. In Groningen heb je de voetbalclub The Knickerbockers hier zit je alleen maar te voetballen als je ook echt aan het studeren bent. Als je dan klaar bent met je studie kun je naar Groen Geel gaan en hier gaan voetballen. Wel veel goeie voetballer maar nooit helemaal topfit. Hier moesten we vandaag ook proberen van gebruik te maken en weer een keer punten te pakken. Groen Geel stond laatste met een gelijkspel en dat betekend natuurlijk dat de kans voor hun op 3 punten steeds dichterbij komt.

Maar dus niet tegen ons, was de bedoeling. Het was belangrijk om deze wedstrijd te winnen anders zouden we gelijk komen met Groen Geel in het aantal punten. En dat was niet onze doelstelling. We gaan proberen om dit seizoen een middenmotor in de 2de klasse te zijn en vanuit daar op de ranglijst naar boven te gaan. Dit seizoen was ik niet de enige die aan het begin geblesseerd raakte. We hebben er nog een aantal die er een tijdje uit zijn dus is het in deze periode van belang om zo veel mogelijk punten te sprokkelen en wachten tot er steeds weer spelers fit worden.

IMG_6508

Maar Groen Geel dus, spelend op hetzelfde sportpark als waar FC Groningen traint en de jeugd speelt, Corpus den Hoorn. Veel kunstgrasvelden en ook tegen Groen Geel speelde de wedstrijd zich af op kunstgras. We begonnen in een andere formatie dan afgelopen zaterdag. We hadden natuurlijk een slechte wedstrijd achter de rug en wouden vooral wat beter gaan voetballen. Dit probeerden we deze wedstrijd van het begin af aan te doen maar het was aan het begin vooral even zoeken hoe we dit het beste konden doen tegen deze tegenstander. We waren een beetje onrustig en maakten soms even de verkeerde keuze maar na een 10 minuten ging het al iets beter.

Op een gegeven moment hadden we een mooi lopende aanval over de linkerkant, de bal werd voor de goal gegeven en onze spits kon tegen de bal aanlopen en zo de 1-0 binnen schieten. We hadden de wedstrijd niet helemaal onder controle. Maar een voorsprong is altijd lekker. Daarna hadden we nog wel een paar goeie aanvallen alleen kon de laatste pass/voorzet nog wel wat beter. Groen Geel was verder nog gevaarlijk bij corners maar kon verder ook niet door onze verdediging heen komen. Daarom zochten we na 45 minuten maar even de kleedkamer op om even uit te rusten en een bakje thee te drinken.

IMG_6503

Na de rust kregen we in het begin gelijk een aantal mogelijkheden waar we, als we het iets beter hadden uitgespeeld gescoord konden hebben. Helaas was dit niet het geval en draaide het na 70 minuten om. Groen Geel ging meer op de aanval spelen en op 1 of andere manier kunnen we dit vaak niet omdraaien of ons onderuit spelen. Het werd weer onrustig en we gingen de lange bal weer spelen op onze lange spits. Hier kwamen nog wel mogelijkheden uit om tot een treffer te komen maar echte kansen kon je het niet noemen. Groen Geel daarentegen kwam nog een paar keer, uit een corner, tot een goede kans maar konden dit gelukkig niet afmaken waardoor we met de 3 puntjes weer naar Emmen konden gaan.

Het was weer lekker om een keer 3 punten te pakken en ook wel belangrijk gezien de ranglijst. Ons spel was denk ik iets beter als vorige week en kunnen op deze weg weer verder werken richting de wedstrijd van zaterdag tegen Omlandia uit ten Boer. Een tegenstander waar we het altijd lastig mee hebben. De ene keer winnen zij, de andere keer wij. Een fysiek sterke ploeg die het afgelopen jaar via de nacompetitie uit de 1ste klasse is gedegradeerd. Wij waren er rechtstreeks uit gegaan en hadden 2 keer met 2-0 van hun verloren. Hier was dit keer weinig op af te dingen. We gaan dit keer weer proberen om de 3 punten in eigen huis te houden en weer hopen dat we een stapje kunnen maken in ons voetbalspel.