Voetbal: #Een lekkere overwinning!

Na de 1-0 overwinning van afgelopen zaterdag was het de bedoeling om hier een goed vervolg aan te geven. En dan komt Omlandia voorbij, geen makkelijke tegenstander. Fysiek sterk en we hadden hier afgelopen seizoen al niet van kunnen winnen. Het zou dus geen makkelijke middag gaan worden. De afgelopen week heb ik alleen op donderdag kunnen trainen omdat we een weekje met de familie weg waren. De donderdagtraining ging wel lekker en we hebben hier een tijdje apart getraind op afwerken op doel. Dus we waren benieuwd of dit zijn vruchten af zou werpen tegen Omlandia. FC12 was ook bij dit duel aanwezig en daar zijn een aantal foto’s van geleend.

IMG_6526
Tijdens het familieweekje nog een klein uitstapje naar Bayer Leverkusen.

Ook begint de selectie weer een beetje fitter te worden. Een aantal geblesseerde spelers traint weer mee en een paar zitten ook weer bij de wedstrijdselectie. We waren van plan om het vertoonde spel van de wedstrijd tegen Groen Geel een goed vervolg te geven en vanaf het begin druk op de tegenstander te zetten. Ik weet niet of het daar door kwam maar na 1 minuut lag de bal al in het mandje. Uit een corner kwam de bal voor de goal en in de scrimmage lag de bal opeens in de goal. Dit was natuurlijk een lekker begin maar na de wedstrijd tegen NEC Delfzijl weten we dat een snel doelpunt nog niet gelijk winst oplevert.

We bleven ondanks de 1-0 voor gewoon druk naar voren geven en hadden grip op de wedstrijd. We probeerden te voetballen, wat bij vlagen redelijk lukte maar vooral de tegenstander goed onder druk te zetten. Wanneer je zelf zo speelt, kun je geen steek laten vallen en moet je heel geconcentreerd spelen. Je komt de hele tijd in de duels en weet dat je deze eigenlijk niet mag verliezen omdat er dan problemen achterin ontstaan. Na een 20 minuten kwam er weer een mooi lopende aanval waarna we de 2-0 maakten. Een doelpunt uit het boekje. Richting de rust hebben we nog een aantal kansen gehad maar waren niet scherp genoeg om de 3-0 te maken. Omlandia had verder de eerste helft ook weinig kansen gehad waardoor we met 2-0 de rust in gingen.

IMG_6562

Het is vaak zo als je in de rust achter staat dat je dan gelijk na de rust probeert om snel een doelpunt te scoren en dan de wedstrijd probeert om te draaien. Hier moesten we dus op verdacht wezen en proberen ons eigen spelletje weer te spelen en wat beter om te gaan met de ruimtes die er zouden komen. Omlandia is geen ploegje dat zich makkelijk gewonnen geeft en daarom was het zaak om scherp te blijven en goed te verdedigen. Dit lukte ook vrij aardig aan het begin van de 2de helft. We hadden het redelijk inde controle maar kwamen nog niet in de mogelijkheid om van de ruimtes gebruik te maken. Tot 20 minuten voor tijd.
IMG_6563

Doordat ze ons vast zetten waren we gedwongen om de lange bal te spelen. Onze spots kopte hem door, ik kopte hem door en onze andere aanvaller nam de bal met de hak mee en ging ineens alleen op de keeper af, omspeelde de keeper en kon de bal in een leeg doel schieten. 3-0 wedstrijd gespeeld. Hierna was het verzet van Omlandia gebroken en konden we de wedstrijd rustig uitspelen. We hadden kansen om nog een paar doelpunten te scoren maar het bleef maar bij 1tje. Na een assist van mij kreeg onze spits de bal die werkte hem vervolgens in de goal. De eindstand van 4-0 stond hiermee op het scorebord. De 3 punten konden weer bijgeschreven worden.

IMG_6550
Niet echt handig die witte broekjes.

Het is heerlijk om in een van tevoren lastige wedstrijd zo lekker te kunnen spelen en eigenlijk redelijk eenvoudig te winnen. Je voelt eigenlijk de hele wedstrijd dat er niks mis kan gaan en als de tegenstander zich dan ook nog op gaat vreten is het helemaal lekker voetballen. Komende zaterdag moeten we voetballen in en tegen Nieuwleusen. Deze wedstrijd en een bekerwedstrijd moet ik in verband met een vakantie met de schoonfamilie naar Gran Canaria missen. Maar even een weekje lekker in de zon is natuurlijk ook niet verkeerd. Adios!