Halve van Egmond: # 12 kilometer is een begin

Halve van Egmond: # 12 kilometer is een begin

Het blijft lastig om tijd te vinden en echt te gaan trainen voor de halve marathon. Het werk dat ik doe, is best wel intensief en wanneer ik thuis ben heb ik fysiek best wel wat energie verbruikt. Als je dan zoals de afgelopen week op het werk ook nog veel moet tillen en sjouwen dan moet ik goed op mijn herstel letten. De afgelopen week hebben we op voetbaltraining niet zo veel kilometers gemaakt maar waren het best wel pittige trainingen. Het gaat volgens de methode van de (bij mij) bekende voetbalconditietrainer Raymond Verheijen. Daardoor kan ik wel zeggen dat ik wel conditioneel fit ben voor een voetbalwedstrijd maar dat ik het niet gewend ben om afstanden aan 1 stuk door te lopen die langer zijn als 10 kilometer. Tijdens een wedstrijd zou je ongeveer tegen de 10 kilometer lopen in een wedstrijd. De ene keer is een wedstrijd heel intensief en heb je de volgende dag nog spierpijn. De andere wedstrijd kan zomaar anders zijn en heb je helemaal nergens last van. Dit is niet echt handig voor het plannen van trainingen.

IMG_6044
Een korte broek is niet altijd fijn met hardlopen.

Omdat ik wissel stond heb ik afgelopen zondag nog 12 kilometer voor me zelf gelopen. Ik had de auto van mijn broer mee naar de voetbal, heb die zondag bij hem thuis afgezet en ben daarna naar huis hardgelopen. Mijn vriendin was gezellig mee op de fiets en heeft nog een paar leuke fototjes geschoten. Ik kon een goed tempo aanhouden met een gemiddelde van 4.20 per kilometer. Dit moet ik dus langer zien vol te houden en 7 seconden sneller proberen te lopen per kilometer. Om op tempo te trainen vind ik best wel lastig. Als je constant op je horloge gaat kijken zit je toch nooit goed, dus is het beter om een lekker ritme te pakken en daar een tijdje op te gaan lopen. Wanneer je dan na een tijdje op je horloge kijkt, kun je het tempo aan gaan passen. Voor mij is het vooral belangrijk om kilometers te maken. Ik denk dat ik met de wedstrijd wel sneller kan dan dat ik nu aan het trainen ben.

IMG_7064
Lekker loopje, lekker tempo

Tijdens mijn vorige halve marathon had ik best een mooie tijd maar was ik wel helemaal aan flarden. Ik hoop nu met het maken van wat meer kilometers op tempo toch echt wel onder de 1.5 uur te gaan lopen. Ik moet zorgen dat ik fit blijf en zoveel als mogelijk blessures moet voorkomen. Daarom heb ik verder niet meer getraind als de lange duurloop van afgelopen zondag. Ik voelde aan mijn lichaam dat het niet verstandig was. Ik ga gewoon proberen 1 lange duurloop in de week te blijven maken. Wanneer het met voetbal dan tegen de winterstop aanloopt, zou ik wat meer kunnen gaan lopen. Afgelopen zondag ging het goed en kwam ik redelijk fit weer binnen en had ik gewoon een lekker gevoel. Niet helemaal kapot maar wel het gevoel dat ik wat gedaan had.
Het was koud onderweg en dus kwam ik er achter dat ik wel even op zoek moet naar een lange hardloopbroek.

IMG_1361
Er was wel een lekker zonnetje om in te lopen.

Ik wil niet geblesseerd raken en daarom ben ik de laatste tijd weer wat meer aan het rekken en strekken. Voordat ik na bed ga even een kwartiertje oefeningen doen om mezelf proberen wat soepeler te krijgen vind ik ook gewoon lekker voor het slapen gaan. Ook voor dat ik ga hardlopen doe ik even snel een warming upje en probeer vooral mijn hamstrings en liezen goed te voelen. Ook na en training moet ik proberen om zo snel mogelijk te herstellen. Ik doe vaak dezelfde warming up oefeningen zowel voor als na mijn na mijn duurloop training. Nog 6 weken te gaan en ik zit nu op 12 kilometer. Daar moeten nog wat kilometers bij op maar dat gaat vast wel lukken. Ik denk als ik eenmaal rond de 18 kilometer in een goed tempo door kan blijven lopen het me gaat lukken om mijn doelstelling te halen. We zullen zien wat de komende week brengt.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.