Deel 2: De Big Five in Saalfelden Leogang + 3 tips!

Deel 2: De Big Five in Saalfelden Leogang + 3 tips!

De derde dag was een feestje. Na de vermoeiende en verkleumende dag van gisteren hebben we heerlijk geslapen. We werden wakker en op dat moment was het in het dal nog een bewolkt gebeuren. We gingen weer naar beneden om de skilift te pakken en toen we door de wolken heen gingen met de skilift kwam ineens een strakblauwe hemel tevoorschijn. Na de dag van gisteren was dit toch wel erg welkom. We wisten nu waar we konden zien of alle liften het weer deden en gingen vol goede moed opnieuw beginnen aan de Big5.

Met de lift dwars door de wolken

Aan het begin volgden we weer dezelfde route dus begon het weer met de Asitz trail en daarna de Wurzel trail. De Wurzel trail was nu veel leuker omdat de wortels droog waren. Het was nog steeds lastig maar je kon er nu met veel meer snelheid overheen. Wanneer je recht op de wortels stuurt, stuur je er soepel overheen. Wanneer je schuin op de wortels stuurt, gaat je band over de wortels heen en ga je onderuit. Intensief maar goed voor je techniek.Via de Panorama en Monti trail kwamen we weer bij de Schattberg Express. Die bracht ons weer naar boven, daarna weer een klein stukje naar beneden en daar zagen we de Schattberg Sprinter die naar boven en beneden ging. Nu konden we de Big5 afmaken.

Eenmaal boven aangekomen konden we beginnen aan de Hacklberg en de Buchegg trail. Maar goed dat we dit nog een keer hebben gedaan want ook deze 2 trails waren erg mooi. We gingen mooi vlotjes naar beneden. Het enige waar je op moest letten waren de jumps die ondertussen zaten verstopt. Dat ging een paar keer bijna fout. Je moet altijd ver vooruit proberen te kijken maar als de snelheid er goed op zit gaat alles soms net even wat te snel. Maar ik ben alle dagen op de fiets blijven zitten dus eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik elke keer precies ver genoeg vooruit ben blijven kijken. Het mooie van de trail is dat je gewoon over de berg en door de bossen fietst. Je hebt niet het gevoel dat deze speciaal zijn uitgezocht om over te fietsen.

Een stukje van de Wurzel trail, op deze foto’s staan nog weinig wurzels

Na weer in het dal terecht te zijn gekomen heb je nog 2 trails die je moet fietsen om de Big5 vol te maken. De Z-Line en de Blue Line komen vanuit Leogang als laatste aan de beurt. Wanneer je de andere trails hebt gefietst vallen deze een beetje tegen terwijl deze trails ook leuk zijn. Maar vergeleken bij de andere routes zijn dit toch wel de minste 2 wat mij betreft. Maar we hebben ze allebei gefietst en daarmee de Big5 voltooid. Een super mooie route en zeker voor herhaling vatbaar. Snel naar huis toe en uitrusten voor de laatste dag.

Toen we wakker werden op dag 4 was het weer een mooie dag. We gingen het begin van de Big5 route nog een keer doen en daarna op zoek naar de Hochalm trail. Het begon weer heerlijk en hebben alle mooie routes weer gedaan. Na de Buchegg trail gingen we op zoek naar de Hochalm trail. Deze moesten we helaas met de fiets opzoeken en dat was nogal een stukje klimmen. Na halverwegede klim bij een restaurant te hebben gegeten zakte het eten ons in de benen en hadden we de puf niet meer om verder te zoeken. We zijn dwars over de berg naar beneden gefietst en hebben de weg richting ons huisje opgezocht.

Wanneer je in Leogang zit heb je het voordeel dat als je terug moet de route langs de Steinberg trail kan gaan. Deze afdaling is 8 kilometer lang en gaat 916 meter naar beneden. De route begint in het grind en gaat over in het bos. Voor alle niveaus leuk om te fietsen het plezier kun je dan vooral halen uit de snelheid waarmee je naar beneden gaat. Elke dag deze route weer naar beneden fietsen was een kers op de taart. Het ging ook elke dag steeds een beetje sneller waarbij je dan weer op moet passen dat je de controle niet kwijt raakt over de fiets.

Het was een mooie week maar je moet op wel op tijd richting Leogang gaan want toen we bij het huisje waren kregen we berichten dat het aan het sneeuwen was.

3 Tips voor het fietsen vanuit Leogang:
– Bij een overnachting in dit gebied krijg je een kaart waarmee je elke dag van je verblijf alle liften in het gebied 1 keer kan gebruiken. Uitstekend voor het fietsen van de Big5.
– Het bikepark in Leogang is vet maar met de tourist card kun je elke dag van je verblijf ook geweldig fietsen zonder een liftpas voor het bikepark te hoeven kopen.
– Ga overnachten in de Maureralm. Een aanrader als je na het fietsen tot rust wil komen. Een berghut tegenover de skilift in Leogang.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.