Megavalanche 2018: daar zijn we weer

Megavalanche 2018: daar zijn we weer

Ik heb er een jaar op moeten wachten maar we zijn er weer bijna. Onderweg in de auto kan ik nog even het laatste stukje schrijven over hoe ik mij heb voorbereid op de Megavalanche. Daarna ga ik proberen om elke dag een verslagje te maken hoe de dag verlopen is. Vanaf mijn laatste stukje over mijn voorbereiding tot nu heb ik nog 4 keer een stukje kunnen fietsen. Elke keer stukjes van gemiddeld 40 kilometer. De laatste paar weken heb ik dus wel redelijk wat kilometers kunnen maken waardoor het met de conditie wel goed zit.

Door met wat meer te verdiepen in Strava heb ik ook een beetje aan de techniek gewerkt. Door elke keer te proberen om mijn tijd te verbeteren ga je snellere lijnen zoeken, beter proberen te schakelen en de bochten beter te nemen. Het is niet te vergelijken met de alp dhuez maar toch geeft het een goed gevoel dat ik wat heb kunnen doen de laatste weken. De krachtoefeningen zijn er wel een beetje bij in geschoten dus we gaan zien hoe het loopt deze week. Morgenvroeg kan ik mijn skipas ophalen en dan gaan we stuiterend van de berg af.

De planning voor de komende werk is dat ik gewoon veel op de fiets ga zitten. Misschien een paar keer de kwalificatie naar beneden rijden en de hele Megavalanche in 1 keertje oefenen. Ik wil proberen wat meer van de hele berg te gaan zien en kijken wat er buiten de Megavalanche nog meer op de berg valt te beleven. Naast de downhill routes zijn er ook enduro en cross crountry routes die in de buurt van de berg zijn. Ik ga in de loop van de week even kijken wat de meest handige combinatie is om te gaan doen. Misschien de dag in tweeën delen km smorgens en smiddags een bepaalde route te rijden. We gaan het zien.

Gisteravond ben ik op het laatste moment nog even bij de plaatselijke fietsenmaker langs geweest om mijn remmen te laten nakijken. Ik had het idee dat er nogal wat lucht in de leiding van de achterrem zat omdat ik hem heel ver moest inknijpen om af te remmen. Het is wel handig dat dit goed werkt als ik van de berg af ga. Gelukkig kon dit op het laatste moment nog gemaakt worden en kan ik met een gerust hart gaan fietsen. We zijn inmiddels aangekomen in het appartement en hebben ons een beetje geïnstalleerd. Morgen even de skipas ophalen en dan kunnen we beginnen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.