Drenthe 200 #4

Drenthe 200 #4

Nog 1 week en dan is het eindelijk zo ver. Ik begin nou toch wel een beetje onrustig te worden. Heb echt zin om deze uitdaging aan te gaan en ben ook heel benieuwd hoe zwaar de tocht gaat worden. Als ik verhalen lees van mensen over vorig jaar dan beloofd het een heel spektakel te zijn maar ik wacht het wel af en laat me ‘verrassen’. Ik denk ook wel dat het zwaar zal gaan worden maar ik heb me binnen mijn mogelijkheden zo goed mogelijk voorbereid. Daar moet ik het maar mee doen en kijken of, hoe en in wat voor een tijd ik over de finish kom rollen.

24EC6AAC-B0E8-43A9-8B0D-F0716B123F54.JPG
Batterij bijna leeg

Tijdens het fietsen de afgelopen weken heb ik alle weersomstandigheden wel meegemaakt. Van bevroren ondergrond tot grote modderige plassen. Ik denk dat ik in alle omstandigheden wel redelijk kan rijden. Het meest bange ben ik wel voor bevroren ondergrond. Op vlakke stukken kun je hier heerlijk op rijden maar wanneer je in een gebied komt waar veel sporen zitten en je komt te vallen kan dat best wel gevaarlijk zijn. De weersvooruitzichten zijn goed en het lijkt er op dat het niet erg hard gaat vriezen. Ook met de neerslag lijkt het de komende dagen mee te vallen dus wat dat betreft lijkt het gunstig.

63e122f9-6774-4af6-8302-a2df4760691e
Na een middagrit

Na mijn aankopen van de afgelopen weken heb ik deze week nog een paar sokken besteld van Sealskinz. Tijdens de laatste ritten met de overschoenen ben ik toch een beetje gaan twijfelen over of ik mijn voeten echt wel lekker warm houd tijdens de Drenthe 200. Tijdens mijn fietstocht op een zondagmorgen had het in die nacht veel geregend. Ik kon de plassen niet allemaal ontwijken en dus kwamen mijn schoenen bijna onderwater. Daar helpen geen overschoenen tegen. Daarom heb ik toch maar besloten om een paar wind en waterdichte sokken erbij aan te trekken. De sokken bevallen goed alleen moet je net als bij de overschoenen er wel met lekkere warme voeten instappen want het zijn natuurlijk geen elektrische sokken.

IMG_1058.JPG
Sealkinz sokken

De afgelopen week zou ik proberen om richting de 250 kilometer te gaan maar dat is me niet helemaal gelukt. Ik heb de afgelopen weken wel veel meer op de fiets gezeten dan anders dus ik denk haast wel dat het met mijn zitvlak goed moet komen. Ook mijn conditie is door de voetbaltrainingen die ik erbij doe prima en dus zal het met de benen ook wel goed zitten. Maar de 10 uur, wat ik een mooie streeftijd vond, is toch wel erg optimistisch. Ik heb later nog een keer na zitten te denken en het er met anderen over gehad. Als ik de 10 uur haal zal er weinig tegen moeten zitten qua materiaalpech. Dat kan natuurlijk ook gebeuren onderweg en hier moet ik dan ook nog mijn voorbereidingen in treffen.

49A8604F-4838-4294-B800-6C055FE6822D.JPG
Uitstekend lampje

De komende week zijn de voetbaltrainingen even afgelopen dus heb ik tijd om nog een paar keer te fietsen. Ook over mijn paklijst voor de tas die onderweg gedropt word moet ik nog even nadenken. Ik zal volgende week dinsdag nog even hier laten weten wat de laatste voorbereidingen zijn geweest en hoe de volgende dag er uit zal gaan zien. En ik hoop dat ik dan toch echt op alles ben voorbereid zodat het een mooie dag kan gaan worden.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.