Megavalanche #3

Megavalanche #3

Aangezien ik naast het fietsen ook nog voetbal is laat mijn lenigheid nog wel te wensen over. Tijdens het lezen van verschillende Megavalanche verslagen is het mij opgevallen dat het hier nog wel eens over gaat. Voetballers staan bekend om het grote stijve hark gehalte. Ik kwam bijvoorbeeld als ik mijn tenen probeerde aan te raken met gestrekte benen niet verder dan net over mijn knieën. Ook heb ik soms best wel eens last van mijn rug en spieren dus daarom heb ik maar besloten hier voor mijzelf wat aan te doen. Na een paar rondgangen op het internet heb ik een paar oefeningen gevonden die ik probeer te doen voordat ik naar bed ga. Dit duurt iets minder als een half uur, maar het is fijn om in rustig je bed in te gaan.

drenthina_vvwinsum_0-1_024
Ik in het groen witte Drenthina tenue

In het verslag van de Drenthe 200 staat al het een en ander over mijn voetbalcarrière. Ik voetbal op redelijk niveau en ben daar in de week zo’n 4.5 uur mee bezig. Voetballers staan er om bekend dat ze niet zo lenig zijn. En ik ben daar een heel goed voorbeeld van. Het rekken en strekken word bij het voetbal wel gedaan maar echte prioriteit heeft het niet. Je ziet en hoort er van alles over maar je ziet er door de bomen het bos niet meer. Als je op google intypt, kun je van alles vinden waarom je het wel en niet zou hoeven doen. Het heeft zijn voor en nadelen. Dat is met alles wat je doet zo dus moet je de keuze voor jezelf maken om het wel of niet serieus aan te pakken.

img_2066
Op Youtube is van alles te vinden

Ik vind het lekker om alle spieren proberen bij langs te gaan. Een beetje spanning erop is erg lekker om te voelen en ook wat het met je spieren doet, vind ik fijn. Ik ben er nu 3 weken mee bezig en ik kan al merken dat ik wat leniger begin te worden. Mijn tenen komen namelijk steeds dichter bij en ook mijn rug voel ik veel minder dan in de tijd dat ik de oefeningen niet deed. Op internet staan genoeg oefeningen die je kunt bekijken en mee kunt doen. Ik heb een paar oefeningen gevonden, bij elkaar gestopt, en daar mijn rek en strek oefeningen van gemaakt. Ik doe de oefeningen op een matje en het is lekker als het om je heen stil is. Ook hierbij is het zo dat je de oefeningen goed moet uitvoeren want anders heb je er waarschijnlijk weinig aan. Op youtube zijn verschillende filmpjes over rekken en strekken, bekijk deze en voer ze uit. Ga na wat voor jou fijn is en zo heb je je eigen rek en strek routine.

fullsizerender-8
Rechtstreeks vanuit Groot Brittannië

De afgelopen week ben ik ook aan het kijken geweest wat ik nog aan mijn fiets moet veranderen om er mee de Megavalanche te kunnen rijden. Waar ik wel zeker van ben is dat ik ga beginnen om met andere pedalen te fietsen. Na wat rond te hebben is mij wel duidelijk dat ik mijn techniek nog flink moet verbeteren. De Drenthe 200 is natuurlijk een race die je vooral op conditie uit kunt fietsen. Bij de Megavalanche is een tocht waarbij je allebei de dingen goed voor elkaar moet hebben. Ik ben er achter gekomen dat je de fiets beter onder controle leert te hebben wanneer je met flat pedalen fietst. Als ik zie wat ik allemaal ga tegenkomen op de berg moet ik mijn techniek dus verbeteren maar met flat pedalen kun je wanneer je op de berg bent ook sneller afstappen of even een voetje aan de grond houden. Daarom heb ik flat pedalen besteld.

img_2058
www.enduro-mtb.com

Op zoek naar de beste flatpedalen kwam ik terecht bij de site enduro-mtb.com. Dit is een website met allerlei artikelen die met mountainbiken te maken hebben. Naast hun site kun je ook nog de app van hun op je telefoon zetten waar je het online magazine kunt downloaden. Ik koop wel eens mountainbike tijdschriften in de winkel maar daar doet dit online magazine zeker niet voor onder en een echte aanrader om te lezen.

fullsizerender-9
Superstar Nano-X

Ook staan er verschillende testen over allerlei materialen. Waaronder dus ook een artikel over flat pedalen. Hieruit kwamen de Supertar Nano-X als beste uit de prijs kwaliteitstest. Daarom heb ik ze via de site van Superstar besteld en na een week waren ze binnen. Toen ik ze uit de doos haalde vond ik ze echt mega groot. Maar toen ik mijn voet er even opzette, zag ik dat het precies mijn hele voet bedekte. De pinnen voor in de pedalen zitten heb ik er snel even ingedraaid en heb nog best wel veel reserve. Ik haal deze week weer mijn fiets op en ben erg benieuwd hoe het fietsen op deze pedalen mij gaat bevallen.

Volg:

Plaats een reactie

 1. Jeroen
  februari 2, 2017 / 11:57 pm

  Je nieuwe pedalen zien er goed uit!
  Werken de stretch oefeningen ook voor de ouderen onder ons ? 😉

  • februari 3, 2017 / 6:47 am

   Haha, bedankt! En wat betreft die stretchoefeningen zou je dat het beste zelf even kunnen uitvinden. Voor mij werkt het wel. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.