Halve van Egmond: #kilometers maken

Halve van Egmond: #kilometers maken

Nog iets meer dan 2 weken en dan gaat het gebeuren. De halve marathon van Egmond. Na de halve marathon van Zwolle weet ik ongeveer wat me te wachten staat en daarom heb ik er zin in. Ik ben me veel beter aan het voorbereiden en het lopen gaat dan ook erg lekker. Ik heb wat vaker wat langer kunnen lopen tot nu toe en ook de afgelopen week ging het wel weer lekker. Naast de gebruikelijke voetbaltrainingen en wedstrijden was er ook ruimte voor het lopen van een langere duurloop op 1ste kerstdag. Ook kreeg ik afgelopen zaterdag mijn startnummer via de post binnen en begint de spanning nu toch wel een beetje te komen.

IMG_7367 2
Er kwam na een uurtje een einde aan.

 

Afgelopen zaterdag kreeg ik de envelop binnen. Hierin zat het startnummer en 2 buskaartjes om van een parkeerplaats rond Alkmaar naar Egmond te komen. Omdat Egmond op de dag zelf afgesloten is voor de halve marathon. Je kunt dan alleen nog maar met de bus Egmond in en uit komen. Sommigen zitten in een hotel in Egmond of daar in de buurt. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Omdat alle hotels in Egmond zelf al is volgeboekt gaan we misschien in Alkmaar slapen en vanuit daar met de bus richting Egmond of gewoon s’morgens vroeg die kant op vanuit Emmen. Nog 2 om na te denken hoe ik dit kan aanpakken. Maar dat is een kleinigheidje vergeleken met het lopen zelf.

img_7383.png
De route en het gemiddelde tempo, ging lekker.

Zoals ik al zei was er afgelopen week de laatste veldtraining en zijn we in de voorbereiding op een zaaltoernooi. Genoeg beweging maar niet echt kilometers gemaakt wat in de buurt komt van een lange duurloop. Tot aan afgelopen maandag toen we natuurlijk vrij waren in verband met eerste kerstdag. Ik heb 16 kilometer hardgelopen in een tempo wat goed was om onder het 1.5 uur te duiken. Het ging ook heel lekker en toen ik een uur had gelopen had was ik er wel een beetje klaar mee maar nog niet helemaal kapot of moe. Ik denk dat als ik in de vorm ben waar ik maandag aan het lopen was best wel een goed kans heb om hem vlotjes uit te lopen. Toen ik in Zwolle had gelopen kon ik na de finish niet eens meer op mijn benen staan en op dit moment loop ik tijdens mijn training als een sneller tempo.

 

IMG_7384
Een redelijk constant tempo.

Vaak als ik in een wedstrijd het juiste gevoel heb dan kan ik nog sneller dan waar ik op getraind heb. Ik kan volgens mij best wel goed tot het gaatje lopen en echt goed kapot gaan. Het enige waar ik benieuwd naar ben is hoe het lopen op het strand gaat. Ik heb op Gran Canaria op het strand hard gelopen en daar ging het best wel lekker. Als je op het stuk loopt waar het water is geweest is het bijna asfalt. Als je een heel stuk door het mulle zand moet dan ga je het niet redden en word het meer een survivalrun. Het enige waar ik misschien nog wat mee kan doen is de voeding onderweg. Hiervoor zou ik nog op onderzoek uit gaan maar dat is er tot nu toe nog niet van gekomen. Ik weet dat er allerlei dingen zijn voor onderweg maar hier zou ik dan nog wel even mij op moeten voorbereiden en kijken of ik dit onderweg kan verwerken.

 

IMG_7371
Lopen is leuk, zo te zien.

Er zijn nog 18 dagen te gaan en hierin is misschien nog tijd voor 2 langere duurlopen. Het voetballen gaat gewoon door en de eerste feestdagen ben ik goed doorgekomen. Nu oud&nieuw nog even goed doorkomen en dan op naar de laatste 2 weken. Fit blijven en een paar lange duurlopen op een goed tempo lopen en dan kan ik in ieder geval vol vertrouwen richting Egmond vertrekken. Ik ben wel benieuwd wat mijn gevoel zal zijn bij het wel of niet behalen van mijn doelstelling. Ik heb in ieder geval al een paar keer heerlijk hardgelopen en of dat genoeg zal zijn om onder de 1.5 uur te schieten gaan we zien.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.