Voetbal: #tijd voor de winterstop

Voetbal: #tijd voor de winterstop

Zoals ik al had gedacht is het afgelopen weekend de winterstop aangebroken. Als het slecht weer is worden de wedstrijden bij ons vaak afgelast omdat het veld de regen niet aankan. Omdat we geen kunstgras hebben kunnen we ook niet uitwijken naar een ander veld. Wanneer je wel gaat voetballen op het veld kun je het nieuwe jaar rekenen op slechte velden. Daarom kun je soms maar beter de boel aflassen en hopen dat het veld de winter mooi doorkomt zodat je de tweede seizoenshelft ook nog op een groene grasmat kan voetballen in plaats van in een zwarte modderpoel.

IMG_7251
Lekker voetballen in de Soccer Temple

De training op de dinsdag was ook afgelast en dat kwam mooi uit want ik had ook andere dingen te doen. Hier over later misschien meer. De woensdag had ik wat voor mezelf gelopen en omdat het donderdag nog niet zeker was dat de boel zaterdag werd afgelast hebben we donderdagavond (en later ook zaterdag) wel getraind in een overdekt trainingscentrum in Emmen. Dit was een verdieping van een oude meubelboulevard die ze hebben omgetoverd in 2 kleine voetbalveldjes. Het heet de soccertemple en je kunt het online reserveren. De vestiging in Emmen is nieuw maar ze hebben al meerdere vestigingen in Emmeloord, Tubbergen en Enschede. Hier hebben we dus donderdag en zaterdagmiddag getraind en dat was best wel even leuk.

Het zijn veldjes van kunstgras van 15 meter breed en 30 lang. De ondergrond is van kunstgras en om het veld zit boarding. Ook zijn er netten om het veld heen zodat de bal geen enkele keer uit het spel kan gaan. Alleen bij een doelpunt kan het spel stil liggen en de rest van de tijd blijft de bal constant in het spel. Daardoor ben je constant in beweging en heb je eigenlijk geen moment om even uit te rusten. De val vliegt soms alle kanten op en omdat je ook via de zijkanten kunt spelen kun je de tegenstander soms op een verrassende wijze uitspelen. Het was erg leuk om te doen maar niet echt iets om veel vaker te gaan doen. Op een gegeven moment word het te klein en als je zonder tegenstander speelt kan het soms een wedstrijdje beuken worden.

IMG_7266 2
Even een wedstrijdje lekker droog en warm in de zaal ballen.

Vanavond hebben we nog in de zaal gevoetbald. Een oefenwedstrijd in voorbereiding op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland. 100 voetbalclubs uit Drenthe, Groningen en Overijssel doen mee aan dit toernooi. Hier doen we als Drenthina elk jaar weer aan mee. Ik heb als speler 1 keer de tussenronde bereikt. In een team met een paar goede zaalvoetballers zaten we toen bijna in de finale. Maar om de tussenronde mee te maken was al mooi. In een bomvolle sporthal voetballen met allemaal geschreeuw om je heen brengt toch vaak het beste in je naar boven. Aankomende zaterdag begint het toernooi en duurt tot 6 januari. Als je natuurlijk al je rondes winnend afsluit. Eerst maar eens zien de eerste ronde door te komen. Dan zien we daarna wel hoe het verder loopt.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.