Voetbal: Uitschakeling in de zaal

Voetbal: Uitschakeling in de zaal

IMG_7416 2

Afgelopen woensdag was de kwartfinale weer in de Esdalhal. Na tijdens de kerstdagen ons buikje rond te hebben gegeten konden we de kilo’s er mooi af voetballen. We hadden een poule met 2 bekende tegenstanders die ook een grote naam hebben in het Protos toernooi. Erica en SVBO hebben vaker de finale gehaald of het toernooi gewonnen. Samen met DVC en de zaterdagafdeling van SVBO hadden we een leuke poule. De eerste wedstrijd speelden we tegen DVC’59. Een team wat in de 4de klasse speelt en in principe een makkelijke tegenstander zou zijn. Maar zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig en moet je dan ook geconcentreerd spelen. We wonnen hem met 1-4 en hadden dus een lekker begin met 3 punten in de eerste wedstrijd. Als je die dan binnen hebt, kun je wat makkelijker gaan voetballen in de tweede wedstrijd omdat de spanning er dan af is.

IMG_7418
Die speelden we tegen Erica en daar hadden we het wat lastiger mee. We stonden lange tijd 1-0 en misten een paar kansen en schoten ballen op de paal. Doordat je dan 3 punten al op zak hebt, kun je wat rustiger op zoek naar een overwinning. Maar op een gegeven moment kwam het er toch op aan en draaiden we in de laatste paar minuten de wedstrijd om. Een 2-1 overwinning en 6 punten. Hierna kwam SVBO zaterdag. Dit ging ook redelijk makkelijk en na 3 wedstrijden gespeeld te hebben waren we zeker van de volgende ronde en stond alleen de laatste wedstrijd nog te wachten. Dit zou de lastigste worden. Tegen de zondageerstkeklasser SVBO hadden we weinig in de melk te brokkelen en verloren we met 3-1. Deze laatste wedstrijd was toch wat te veel van het goede en door op de 2de plek te eindigen konden we afgelopen zaterdag naar de sporthal in Dedemsvaart om de halve finale te spelen.

IMG_7387
Hoe dichterbij de finale komt hoe moeilijker het natuurlijk word om door te komen. Vanaf de halve finale gaan alleen de nummers 1 door naar de finale en komen de nummers 2 nog samen voor een tussenronde en de laatste plek in de finale. Maar in deze ronde zaten we bij 2 hoofdklassers in en dan weet je dat het lastig is om door te komen. Het is dan ook vervelend als je gelijk tegen de ene hoofdklasser moet spelen. HZVV uit Hoogeveen was de tegenstander en hier bleven we lang in het spel. We kwamen met 1-0 achter maar konden 3 minuten voor tijd de gelijkmaker maken. We hadden nog een paar kansjes om een overwinning te halen maar kregen in de laatste minuut de deksel op de neus. Ze scoorden de 2-1 en daarna hadden we geen tijd meer om gelijk te maken. De eerste wedstrijd verloren en dan gaat het lastig worden om de volgende ronde te halen.

IMG_7390

Tegen Bergentheim en Hollandscheveld moesten daarna de wedstrijden gewonnen worden om in de laatste wedstrijd tegen de andere hoofdklasser de kans om door te komen levend te houden. Deze wedstrijden wonnen we met 3-1 en 3-0 en dus maakten we ons op voor de beslissende wedstrijd tegen MSC. Een goede ploeg waar het goed moest lopen om er 3 punten tegen te pakken. We stonden de hele wedstrijd goed te verdedigen en hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer er ook kansjes voor ons kwamen. MSC had ook wel een aantal kansen maar deze werden door de verdedigers geblokt en door de keeper gestopt. Ik had in de laatste minuut nog een grote kans maar miste jammerlijk. Het was de kans op de overwinning en de volgende ronde. Maar met 0-0 was er ook nog een kans.

IMG_7392

De laatste wedstrijd ging tussen HZVV en MSC. Wanneer HZVV zou winnen zouden we door zijn naar de tussenronde. Bij een gelijkspel of winst voor MSC zouden we klaar zijn in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Helaas voor ons won MSC met 1-0 en waren we klaar voor dit seizoen. Al met al was het toch weer leuk om mee te doen en zijn we verder gekomen dan ik had gedacht. Normaal zaalvoetbal ik eigenlijk nooit maar het is toch ontzettend leuk om weer even te doen. Ik moet er in het begin wel heel erg aan wennen omdat het best wel een ander spelletje is als in de zaal. Misschien dat ik het toch wat vaker moet gaan doen omdat ik er best wel plezier in heb gehad de afgelopen dagen. We zullen zien wat het nieuwe jaar gaat brengen.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.