Voetbal: Nog steeds tegenwind

Na de nederlaag van afgelopen week tegen Omlandia moeten we weer naar beneden kijken en zou met Groen Geel een toekomstige concurrent op bezoek komen. We hadden hier in de uitwedstrijd met 1-0 van gewonnen maar heel gemakkelijk ging dit toen niet. We wisten dus wat we konden verwachten en konden ons hier de hele week weer op voorbereiden. Na de kloterige nederlaag tegen Omlandia waar we ontzettend van baalden konden we deze hele week goed. Er is wel iets wat ons tegen zit want ook afgelopen zaterdag hebben we genoeg kansen gehad maar maken we hem niet. En aan de andere kant ligt hij er zo in. Ontzettend frustrerend en irritant.

Na een week weer goed trainen waren we er weer klaar voor om aan de wedstrijd te beginnen. Gelijk in de eerste minuut kwamen we tot een kans die er best wel in kon. Wanneer dat lukt, is geeft het je een lekker gevoel om door te gaan maar helaas was het dit keer weer niet onze dag. We speelden niet goed, kregen wel een aantal kleine mogelijkheden, scoorden niet en hadden geen grote kansen tegen. We gingen de rust in met een 0-0 stand en waren van plan om vandaag wel punten te gaan pakken. Op zoek naar een goal in de tweede helft en misschien de 3 punten thuis houden en anders is een gelijkspel ook voldoende.

Maar we gingen weer het schip in. Na een vrije bal stond de aanvaller van Groen Geel vrij voor de goal en kopte de bal binnen. Weer 1 kans weggeven en gelijk de bal bal in het netje liggen. Hetzelfde liedje als vorige week en we konden weer op zoek naar de gelijkmaker. Na een aantal scrimmages voor de goal kwamen we niet verder dan een schot in het gezicht van de keeper. We hadden geen uitgespeelde kansen en aan onze kant kregen we een aantal counters om de oren waar we ook nog voor op moesten passen. Aan beide kanten vielen geen goals meer en dus stonden we weer met lege handen.

Volgende week moeten we tegen koploper SV Bedum. Thuis hebben we van hen met 1-0 gewonnen maar dit keer moeten we uit voetballen en dus is het weer afwachten. Het loopt nog niet echt lekker na de winter maar we hebben de eerste seizoenshelft laten zien dat we wel prima kunnen voetballen. We moeten er hard voor blijven werken en zorgen dat het dubbeltje weer onze kant op gaat vallen. Dan zouden we van iedereen punten af kunnen pakken maar dan moeten we wel kleine foutjes die grote gevolgen hebben achterwege gaan laten.