Halve van Egmond: #De laatste loodjes

Halve van Egmond: #De laatste loodjes

Nog anderhalve week en dan is het eindelijk zo ver. 21 Kilometer hardlopen en proberen dat binnen het 1,5 uur te doen. De afgelopen weken was het druk met het zaalvoetbal en de feestdagen en toch heb ik tijd gevonden om te gaan trainen. Alleen afgelopen week was er wat weinig tijd en heb ik afgelopen weekend alleen kunnen voetballen en heb geen tijd om een wat langere duurloop te doen zoals de week er voor. Maar toch heb ik er vertrouwen in dat het me gaat lukken en ben ik de afgelopen weken ook weer wijzer geworden hoe het hardlopen en toe werken naar een doel in zijn werk gaat.

IMG_7392

Het afgelopen weekend stond in het teken van het zaalvoetbal en dus was er geen tijd voor een duurloop. Ook moest natuurlijk het nieuwe jaar ingeluid worden en daarom kon ik zondag en maandag ook niet hardlopen. Daarna had ik het erg druk op dinsdag en woensdag en dus had ik allerlei excuses om niet te gaan hardlopen. Maar om toch in de flow te blijven moest ik van mezelf toch op de donderdag hard gaan lopen. Ook al was het maar een klein rondje, het heeft altijd wel een beetje zin. Na een hele dag werken kwam ik thuis en heb ik gelijk de hardloopkleren aangetrokken en ben ik op pad gegaan. Niet voor een hele lange duurloop maar een lopen om een toch het gevoel te houden dat ik me nog steeds goed aan het voorbereiden ben.

Het was maar een kort rondje van iets minder dan 7 kilometer. Toch gaf het even een lekker gevoel om te lopen. Na een lange dag werken is het niet echt iets wat je van tevoren graag doet maar als je het eenmaal weer hebt gedaan is het heel fijn. Ik had een redelijk hoog tempo wat fijn was want ik wilde snel weer in huis zijn. Het lopen ging goed al had ik halverwege de loop toch een beetje last van dat ik zin had in eten. Maar ik had deze avond nog meer dingen te doen waardoor ik niet eerst kon eten en daarna hardlopen. Maar zoals ik al had gezegd was ik alleen al blij dat ik even heb gelopen en toch een paar hardloopkilometers in benen had.

IMG_7432

Aankomend weekend doe ik mijn laatste training en dan heb ik de rest van de week rust. Ik heb mij voorgenomen om naast de voetbaltrainingen niet meer te gaan lopen. De zaterdag voor de halve marathon is ook nog een wedstrijd maar ik weet niet of ik daar aan mee ga doen. Ik ga sowieso niet de hele wedstrijd spelen en ga nog eens goed uitzoeken wat verstandig is. Misschien dat ik ook nog in mijn laatste training nog even ga proberen om onderweg wat te eten en te drinken. Ik heb het hier al vaker over gehad maar heb er weinig tijd voor gehad om dit ook te gaan oefenen en daarom moet ik vooral van tevoren goed gaan eten. Het hotel is geboekt en we zitten vlakbij de parkeerplaats naar Egmond aan Zee gezeten. Ik ben er bijna klaar voor.!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.