De Nationale Gezondheidsbeurs

De Nationale Gezondheidsbeurs

Zoals je in mijn laatste blog kon lezen ben ik afgelopen vrijdag bij de gezondheidsbeurs geweest. Omdat ik dit jaar ga proberen om voor mezelf te beginnen in de richting van gezondheid dacht ik dat het wel leuk zou zijn om naar deze beurs toe te gaan. Via de Spoordeelwinkel van de NS kon je goedkoop een kaartje krijgen. Voor 23 euro had ik een toegangsbewijs en kon ik vanuit Emmen met de trein naar Utrecht en weer terug. Om 9.19 zat ik in de trein richting Utrecht omdat je voor 9 uur niet kan reizen met een voordeelactie. Ik was tegen 11.15 in Utrecht en als ik een beetje door zou lopen naar de Jaarbeurs kon ik op tijd komen voor de lezing van Ralph Moorman.

Ik had al wel vaker van deze man gehoord. Hij had het vooral over hormonen en hoe dat allemaal in elkaar steekt, hoe je er last van kan hebben en wat je er tegen kan doen. Ook had hij een nieuw bedrijfje waarmee hij gezonde opwarm maaltijden verkocht. Cook was de naam en je kon ze online bestellen en worden dan bij je thuis bezorgd. Ook had hij het een paar keer er over dat hij nog niet zo vaak op de beurs voor zo’n grote groep had gestaan en dat het ook aan de volgende spreker kon liggen. De hormoonfactor was er vooral voor vrouwen maar hij zou binnenkort ook met een boek voor mannen komen. Als je dit wil snappen zou je jezelf er goed in moeten verdiepen maar zo ver ben ik nog niet. Een plan voor later.

Na Ralph was het tijd voor Rico. De kickbokser Rico Verhoeven is de laatste paar jaar bekend geworden om zijn meesterlijke gevechten waaronder die tegen de ook wel bekende Badr Hari. Hij kwam een verhaal vertellen over hoe hij is begonnen met kickboksen en hoe hij vanaf daar is uitgegroeid naar de man die hij nu is. Een goed en duidelijk verhaal over hoe hij die stappen heeft gemaakt en hoe hij de toekomst ziet. Vooral het verhaal hoe hij bezig is zich voor te bereiden op zijn carrière na het kickboksen was best indrukwekkend. Ook zijn droom om ooit in een film te gaan spelen had ik al wel eens gehoord maar maakte hij ook bekend in zijn presentatie en vertelde wat hij er allemaal voor deed om zijn doelen te behalen. Een kickbokscarrière is niet oneindig dus was het best wel leuk om te horen hoe hij al vooruit aan het denken was.

Nadat Rico zijn verhaal had verteld ben is hij handtekeningen gaan uitdelen en ben ik een rondje over de beurs gaan lopen. Er waren veel stands bij waarvan ik dacht dat het wel interessant zou zijn voor mensen. Dingen over koken, slapen en bewegen. Maar ook veel spullen waar ik mijn bedenkingen bij had. Kettingen die straling bij je weghouden, massagekussens die je om je heen kunt slaan en pleisters die gezonde pleisters omdat degene die je normaal om een vinger doet schadelijk voor je gezondheid zouden zijn. Daar ben ik dus ook snel voorbij gelopen en ben weer naar het Gezondheidstheater gegaan waar alle sprekers op het podium kwamen. Hiervoor zou ik er nog wel een keer naar toe gaan.

Fajah Lourens gaf ook nog een presentatie en vertelde over haar boek. The Killerbody is goed verkocht in Nederland en word nu ook al in het buitenland uitgegeven. Naast dat haar boekenverkoop lekker gaat is ze ook lekker bezig met haar sportkledingmerk. Ook hier timmert ze aan de weg. Ik dacht dat Fajah tegenover andere mensen een beetje een bitch was over het afvallen en komen tot je Killerbody. Mijn mening veranderde tijdens de presentatie. Ze had het erover dat je vooral je eigen ‘Killerbody’ als doelstelling voor je moet zien. En dat je vanuit daar gewoon keihard moet werken om daar aan te komen. Dat het voor de ene een makkelijkere weg is dan voor een ander is logisch. Maar je moet er zelf gewoon je uiterste best voor doen en discipline voor hebben. Ze was to the point en eerlijk. Sommige mensen schrikt dat af maar ik snapte helemaal wat ze bedoelde. Zo zie je maar weer hoe je jezelf op mensen kan verkijken.

Vivian Reijs mocht na Fajah het podium betreden. Ik kende haar niet maar het schijnt een zeer bekende vlogger te zijn op YouTube. Ze filmt haar leven met de kinderen en hoe ze die te eten geeft. Ze kwam vertellen over haar boek Gezonder met Viv. Ik hoorde het aan en haalde punten eruit waarvan ik dacht dat het wel handig kon wezen. Vaak als ik naar mensen luisterde die over voeding aan het praten waren raakte ik in de war. Van de ene was dit goed en van de ander kon het niet en was dat echt ongezond. Nu is het vaak zo dat als mensen over voeding beginnen te praten ik soms dingen opschrijf waarvan ik denk dat het mij zou kunnen helpen. Door al het schrijven over eten zou je haast niet meer iets in je mond durven stoppen omdat het ergens slecht voor is. Ook vertelde ze dat als ze haar kinderen bij anderen laat spelen ze dan wel vraagt of ze hun gezond eten wil geven. Misschien dat ze het niet zo bedoelde maar zo kwam het op mij wel over. Dit zou mij denk ik wel een beetje te ver gaan mocht het ooit tot kinderen komen.

De laatste die ik graag wou horen was Klaas Boomsma, inderdaad, broer van Arie. Hij is jaren verslaafd geweest aan alcohol en drugs. Is naar een kliniek in zuid Afrika geweest en is daar afgekickt. Maar ook weer verslaafd geraakt, dit keer aan hardlopen. Hij vertelde over zijn studententijd hoe het drinken begon en hoe hij daarna steeds dieper in de put kwam te zitten. Door het afkicken en het bewegen door middel van hardlopen is hij nog steeds clean en wil dat ook graag zo houden. Hij geeft nu hardlooptrainingen en vind het zelf ook lekker om te lopen. Op dit moment was hij geblesseerd en dus vroeg iemand in de zaal of hij dan nu ook bang was om weer terug te vallen in zijn oude gewoonte. Hij zei dat hij nu druk was in de fitness maar zijn blessure aan het ontlasten was. Hij moest wel in beweging blijven. Ook vertelde hij over de cursus Runningtherapie die hij ging doen. Ik had hier al een keer een stuk uit het boek over gelezen maar wist niet dat hier ook een cursus voor was. Ik ga dat boek nog maar eens opzoeken, uitlezen en kijken of ik die cursus kan gaan doen.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.