Marathon van Amsterdam: ook het doorzettingsvermogen trainen

Marathon van Amsterdam: ook het doorzettingsvermogen trainen

Het is al weer 3 weken geleden dat ik begonnen ben met de voorbereiding op de halve marathon van Amsterdam. Intussen heb ik al 118 kilometer afgelegd de afgelopen weken. Als je aan het lopen bent heb je het niet echt door maar als je er over na denkt, is dat toch al wel een mooi stukje. Ik heb deze week het aantal kilometers weer een klein beetje kunnen op schroeven al had ik misschien al wel wat vaker willen lopen afgelopen week. Het is er alleen dus niet van gekomen. Ik denk niet dat het zo veel uitmaakt want de belangrijke dingen heb ik wel kunnen doen zoals het herstel loopje en de lange duurloop.

Mijn herstel rondje op maandag ging prima, ik had een punt waar ik even heen ging en moest stoppen. Dit is voor mij erg handig want anders blijf ik maar aan het lopen. Ik kwam op een rondje van 5 kilometer waarbij ik tussendoor dus even ben gestopt. Op woensdag ging het wat sneller en heb ik op het einde nog 2 tempoloopjes gedaan. Op zaterdagmorgen heb ik ook nog een stukje gelopen maar dat was geen succes. Het was een kort rondje met een pauze alleen bleef ik tijdens de pauze net even te lang zitten waardoor ik al was afgekoeld en daarna nog naar huis moest. Volgens mij heb ik dat de volgende dag bij de lange duurloop nog gevoeld.

Waar ik de vorige duurloop van 21 kilometer eigenlijk nog wel langer had willen lopen moest ik deze ronde even uit een ander vaatje tappen. Om de 25 kilometer te halen in het tempo wat ik van plan was heb ik wel even moeten afzien. Het begon op zich nog wel lekker en mijn hartslag liep ook heel langzaam op alleen voelde het gewoon niet lekker. Waar ik vorige week voor mijn gevoel nog uren door had kunnen lopen voelde het nu op het eind erg lekker dat ik weer thuis was. Dat gevoel moet ik niet hebben als ik in Amsterdam aan de start sta en dus ben ik een beetje gaan nadenken wat het geweest zou kunnen zijn.

Vorige week fietste mijn vriendin met me mee en had een fles mee waar ik af en toe water uit heb gedronken. Misschien was het omdat ik alleen liep dat het niet zo wou vlotten ofwas het omdat ik geen slokje water heb genomen tussendoor en het was natuurlijk s’morgens erg vroeg en ben ik ook niet heel vroeg op bed gegaan. Misschien was het de loop van de zaterdagmorgen. Het zou allemaal kunnen dus moet ik goed blijven kijken waar ik me goed bij voel en hoe ik lekker kan gaan lopen want zo’n stukje als afgelopen keer wil ik niet weer mee maken. Het was wel goed voor het moraal dat ik heb doorgezet om toch de 25 te halen. Misschien ben ik dat de laatste 5 kilometer nog wel nodig tijdens de hele marathon.

De komende week wil ik proberen om weer meer kilometers te maken als de week er voor. De lange duurloop gaat in ieder geval niet door omdat ik aankomende zaterdag 100 kilometer ga mountainbiken tijdens de veldslag om Norg. Het lijkt me daarom niet verstandig om de dag erna een lang stuk te gaan lopen. Als ik elke dag een stukje probeer te lopen dat het dan gaat lukken. We zullen zien of ik daar de komende dagen tijd voor kan vinden om te gaan doen. Maar dat stukje op de fiets heb ik wel weer een keer zin in en ben ook wel benieuwd of ik daar fit voor ben. Fit ben ik wel maar of ik ook ‘fietsfit’ ben gaan we zaterdag zien.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.