Marathon van Amsterdam: een rustig weekje

Marathon van Amsterdam: een rustig weekje

Het was deze week een rustig weekje wat hardlopen betreft. Voor andere dingen was het deze week best wel druk. Daarom heb ik op een gegeven moment de afgelopen week tot rustige week gebombardeerd en ga deze week weer verder met trainen. Maandag had ik nog een rustige uitlooptraining gedaan van zo’n 9 kilometer en vanaf daar heb ik niet meer getraind. Nog wel 100 kilometer gemountainbiket tijdens de Veldslag om Norg. Dat ging beter dan dat ik van tevoren had verwacht maar toen ik uiteindelijk bij de finish kwam, had ik toch wel weer sneller gewild.


De rustige uitlooptraining op maandag ging op zich wel lekker. Ik was best wel kapot na de 25 kilometer van de zondag dus kon ik ook niet heel veel sneller. Ik heb een leuk rondje gelopen en was na 50 minuten weer thuis. Ondertussen de spieren nog even gerekt en gestrekt en weer soepel proberen te maken. Ik merkte de volgende dag dat dit had geholpen want tijdens mijn vorige lange duurlopen heb ik eigenlijk wel 2 dagen nog last gehad van de lange duurloop. Dit ga ik dus zeker weer proberen te doen als ik op zondag mij lange duurtraining heb gedaan.

Verder is er dus weinig van het hardlopen terecht gekomen. Ik had het druk en wist dat de Veldslag om Norg er aan zat te komen. Het leek mij het handigste om verder niks meer te doen en deze tocht maar gewoon over me heen te laten komen. Maar als ik dan bij de start sta kan ik het toch niet laten om volle bak te gaan fietsen. Dit deed ik eigenlijk ook gelijk vanaf het begin. Ik probeerde met mensen mee te fietsen die sneller gingen als mij en na 2,5 uur fietsen was de pijp redelijk leeg en na 3 uur fietsen kreeg ik kramp. Toen heb ik op dat moment wat gegeten en een stuk rustig getrapt. Daarna was de kramp eigenlijk weg en kon ik de veldslag uitrijden.

Heb ik dan nog wat geleerd van deze mountainbikeroute wat ik kan gebruiken voor het hardlopen? Dat denk ik wel. Ik heb gezien dat ik na 3 uur actief sporten kramp kan gaan krijgen. Ik zal meer op het eten moeten letten tijdens het hardlopen. Als ik het een beetje terug kijk heb ik alleen bij de verzorgingsplaatsen wat gegeten en tussendoor verder niks gehad. Ook heb ik voor het mountainbiken bijna geen voorbereiding gedaan. Het was dus niet zo raar dat ik op een gegeven moment kramp kreeg. Gelukkig ben ik voor de marathon wel goed bezig maar moeten de puntjes nog wel even op de i worden gezet. Deze week gaan er dus weer kilometers gemaakt worden.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.