Voetbal: #2 voorbereidingen door elkaar

Voetbal: #2 voorbereidingen door elkaar

Na weer 2 keer training in de benen te hebben hadden we afgelopen weekend ook meteen weer een oefenwedstrijd tegen een Velocitas uit Groningen. Er was een nieuwjaarsreceptie en voor deze receptie waren we uitgenodigd om een wedstrijd te komen voetballen. Er was ons bier en hapjes belooft dus waren we redelijk snel overgehaald om te komen. Helaas moest ik s’middags na de wedstrijd gelijk door naar Akersloot om daar in te checken in het van der Valk hotel. De volgende dag zou ik namelijk de halve marathon van Egmond aan Zee gaan lopen. Maar ik kon nog wel de wedstrijd mee doen en dat heb ik dus ook gedaan.

IMG_7527
De dinsdagtraining.

Maar eerst dus de afgelopen week nog 2 keer getraind. De dinsdagtraining ging niet zo heel lekker. Het veld was bevroren en ik was vergeten om gewone schoenen mee te nemen. Dan is het niet zo heel lekker voetballen en ik had dan ook behoorlijk last van de spieren tijdens het lopen. Ook omdat ik vervelend werk had gedaan overdag kwam, voelde ik me niet zo heel fit. Gelukkig valt het dan niet zo op tijdens de training dat je er niet helemaal lekker in zit omdat iedereen een beetje problemen heeft met de ondergrond. Maar ik vond het wel een beetje vervelend omdat ik nog maar een paar dagen had tot de halve marathon van Egmond. En ik voelde met niet super.

IMG_7528
De donderdagtraining

De donderdag training had ik nog steeds goed last van mijn liezen. Ik heb thuis nog goed geprobeerd te rekken en te strekken maar kreeg er niet veel meer beweging in. Ik heb gewoon getraind en als je dan eenmaal weer warm bent dan heb je er weinig last meer van. Toch was ik er niet helemaal gerust op dat het goed zou komen voor zaterdag en vooral zondag dus had ik na de best wel pittige training maar even contact opgenomen met de fysiotherapeut. Ik heb nog wel eens dat mijn bekken scheef staat waardoor ik last krijgt of van mijn hamstring of lies. Dan zit er iets bekneld en geeft dat een vervelend gevoel. Mijn fysio had vrijdag nog even tijd en heeft daarna mijn hele rug bij langs gelopen en dat hielp gelukkig. De ‘pijn’ was niet helemaal over maar de druk die op mijn lies zat was in iedere geval weg.

Zaterdag dus de wedstrijd tegen Velocitas. Ik had aan de trainer gevraagd of hij er rekening mee kon houden dat ik de volgende dag een halve marathon zou gaan lopen en dat had hij gedaan. Ik speelde maar een halve wedstrijd en kon dus even nog een paar kilometers inlopen voor de halve marathon die ik de volgende dag zou gaan lopen. Ik had een helft gespeeld waarna we met 3-1 achter stonden tegen best wel een goede ploeg. We hadden wel een paar kansjes om meer te scoren maar hadden vooral veel balbezit, maar daar win je geen wedstrijden mee. Het was wel weer even inkomen om op het veld te voetballen na een paar keer in de zaal gespeeld te hebben.

 

IMG_7529
De eindstand van de oefenwedstrijd.

Na de eerste helft kon ik plaats nemen op de bank, wat behoorlijk koud was. Ik had in de gaten dat ik me de volgende dag warm moest gaan aankleden tijdens het hardlopen. Ik hoefde me niet meer warm te lopen om in te vallen en dus na het laatste fluitsignaal snel onder de douche en maken dat ik weer in Emmen kwam. Snel de spullen bij elkaar pakken en maken dat we richting Alkmaar kwamen. Met mijn vriendin zaten we van vrijdag tot zaterdag in het hotel in Akersloot. Donderdag zal ik het verhaal van mijn halve marathon er op gooien maar ik kan al wel verklappen dat het ook weer iets was wat ik niet snel zal vergeten. Tot donderdag!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.