Megavalanche 2018: We gaan het weer doen!

Megavalanche 2018: We gaan het weer doen!

Na heel even getwijfeld te hebben of ik dit jaar weer heen zou gaan heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga weer naar de Alpe d’Huez om mee te doen aan de Megavalanche. Dit keer ga ik niet mijn vriendin die kant op maar met 5 andere vrienden ga ik dit keer bovenop de berg overnachten. Ik ga als enige van de 5 de Megavalanche fietsen. Drie andere jongens gaan gewoon op de mountainbike fietsen en de andere 2 gaan in de buurt een paar heroïsche beklimmingen trotseren. Ik heb er al erg veel zin in na de mooie week die ik vorig jaar daar heb gehad. Een mooie vakantieweek waarin ik lekker mijn energie kwijt kon maar ook genoeg heb kunnen uitrusten. Zoals ik in vorige stukjes al heb aangegeven was het één van de mooiste dingen die ik heb gedaan. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar zal gaan zijn. Ik heb er in ieder geval al weer veel zin in.

                     Over de finish en voor deze keer tevreden.

Vorig jaar ben ik tijdens de kwalificatie in de Mega Amateurs groep terecht gekomen. Dit was ook dankzij de hulp en tips van Jasper en Michiel dat ik in deze groep terecht kwam. Ik heb veel met hun gefietst de hele week en ze hebben mij de routes laten zien en welke lijnen het beste zijn om te rijden. Ik heb een aantal punten waar ik van de fiets moest en ik ga proberen om er dit jaar zonder af te stappen over de finish te komen. Vallen mag uiteraard wel en telt niet mee als afstappen. Omdat het op de dag van de wedstrijd toen te hard waaide, kon de skilift niet naar boven en daardoor konden we niet starten vanaf de Pic Blanc. Daar baalde ik best wel van en daarom moet ik nog maar een keer weer heen om nu wel vanaf de sneeuw te gaan starten. Ik hoop dit jaar wel vanaf de top te kunnen gaan. In welke groep ik terecht kom maakt me niet zo veel uit. Ik zal me weer een beetje moeten voorbereiden op deze uitdaging en er zijn dus wel een aantal punten waar ik me op kan verbeteren.

            Hier moet je dus naar beneden. Klik op de foto voor mijn Mega filmpje

Ik zal de komende tijd moeten gaan kijken hoe ik mij kan voorbereiden. Vorig jaar heb ik in de Harz en in Winterberg gefietst als voorbereiding op de Mega. Nu weet ik wat ik kan verwachten en hoe ik de omstandigheden kan gaan trainen. In de Harz en Winterberg kun je leuk downhillen maar op de Alpe d’Huez is het even andere koek. Op de Mega route zijn een paar stukken die erg lastig zijn. Als je uit de sneeuw komt en langs de wand van de berg gaat, is er bijna geen mogelijkheid om in te halen en zitten er een paar lastige stukjes in die best wel technisch zijn. Het is zaak om goed tempo te houden en goed voor je uit te kijken wat je staat te wachten. Op de aangelegde downhilltracks van de berg af zijn er veel mogelijkheden om te springen. In het begin van de week werd ik bijna gelanceerd maar aan het einde ging het al een stuk beter. Toch zal ik hier nog beter in moeten worden omdat ik niet zo goed kan inschatten wat mijn fiets tijdens zo’n sprong zal gaan doen. Ook aan het bochtenwerk zal ik moeten werken en bij stijle hellingen zal ik mijn fiets nog beter onder controle moeten hebben.

                      Aan mijn gezicht kun je misschien wel zien hoe mooi het was.

Zoals het nu lijkt, zal ik ook dit jaar weer met mijn Ghost van de berg af razen. Ik ga wel kijken of ik mij beter ga voelen met klik pedalen. Doordat ik mij vooral moest concentreren om mijn voeten op de pedalen te houden had ik het gevoel dat ik mij niet goed kon concentreren op de weg voor me. Dit zou me al kunnen helpen met het verbeteren van mijn techniek. Iets meer veerweg dan 130mm zal ook iets mee kunnen helpen. Ik zal proberen zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Mijn krachtoefeningen van vorig jaar hebben prima hun werk gedaan. Nog iets meer aandacht besteden aan de handen en onderarmen zou kunnen helpen. Aan het einde van de week had ik mijn remmen goed gebruikt en had ik spierpijn in mijn handen. Tijdens het typen van dit stukje krijg ik er weer helemaal zin in. Lekker de hele week actief in de buitenlucht met vrienden. Ik denk dat het weer een mooie week gaat worden. Ik kan in ieder geval niet wachten.!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.