Voetbal: #een verrassende middag

Soms heb je van die wedstrijden dat je eigenlijk denkt hoe ging het nou allemaal. Afgelopen week was het zo’n wedstrijdje. Een 4-4 uitslag speel je niet zo heel vaak en ik denk ook dat het niet zo snel weer gaat gebeuren. De afgelopen week was het een echt herfstweertje en veel wedstrijden waren afgelast. Maar op het kunstgras van Pelikaan S was het prima voetballen. We hadden al een keer in de beker tegen hun gespeeld. 4 jaar geleden speelden ze nog 5de klasse en werden ze het Manchester City van Groningen genoemd. We werden toen met 4-1 van het veld gespeeld en het was een wedstrijd met nogal wat gezeur, in en om het veld. Het zou deze keer anders aflopen.

IMG_6976 2
Een redelijk pittige dinsdagtraining.

De trainingen waren deze week niet echt lekker. Omdat we bij Drenthina geen kunstgras hebben is het met het weer van de afgelopen week altijd behelpen. Je moet eerst een stuk over het veld lopen om een stukje te vinden waar je normaal kan trainen. Grote stukken staan onder water of zijn zo drassig dat je er beter kunt schaatsen dan lopen. Ondanks dat hebben we genoeg kunnen doen en nog redelijk normaal kunnen trainen. Met zulke trainingen moet je altijd proberen om geen slidings te maken. Als je eenmaal nat en vies bent dan krijg je het niet meer warm en als je dan nog een uur moet trainen word je daar niet vrolijk van. Af en toe moet je dus ook slim wezen tijdens het trainen.

IMG_7058
De dinsdag training, iets minder pittig maar wel meer kilometers

Waar wij moeten zoeken naar een goed stukje gras om te trainen hebben ze bij Pelikaan S een kunstgrasveld. Ook niet echt mijn ding maar wel handig als het in de winter echt slecht weer begint te worden en je wil blijven trainen. In Oostwold hebben ze ook maar 1 voetbalveld dus is het dan wel handig om kunstgras te hebben anders is het geen doen. Bij Pelikaan S voetballen veel jongens die altijd al op hoger niveau hebben gespeeld en dus wisten we dat het een moeilijke middag zou worden tegen de koploper uit de competitie. Aangezien we afgelopen weekend weer hadden gewonnen van Bedum had te trainer nog geen reden gehad om wijzigingen door te voeren in de opstelling dus kon ik weer op het bankje plaats nemen en wachten op mijn beurt om in te vallen.

We hadden afgesproken om Pelikaan vanaf het begin van de wedstrijd onder druk proberen te zetten en ze nergens aan het voetballen te laten. Hun individuele kwaliteiten zijn zo hoog dat je ze moet proberen niet aan de bal te laten komen. Dit ging aan het begin van de wedstrijd redelijk maar op een gegeven moment kwamen er toch een paar kansen en mogelijkheden. De mogelijkheden waren voor ons, de kansen voor Pelikaan S. Onze keeper was erg goed vandaag en klaaide er in de eerste helft een paar ballen aardig uit maar door een miscommunicatie tussen de keeper en de verdediger van ons kwamen we toch met 1-0 achter. Erg zuur omdat je dat tegen zulke tegenstanders niet kan gebruiken. Tegen geen enkele tegenstander zou dit mogen gebeuren maar tegen de koploper weet je dat je weinig kansen krijgt om het goed te maken.

IMG_6988
Het veld was mooi vlak getrokken.

Voor de rest was er de eerste helft weinig te doen en kabbelde het richting de rust. De trainer had aangegeven dat ik tijdens de rust kon gaan warmlopen en waarschijnlijk een kwartier na rust zou gaan invallen. Een andere speler zou er na de rust gelijk inkomen want er stond een speler op scherp en met zulke handige voetballers bij de tegenstanders is het goed mogelijk dat je nog een keer tegen een gele kaart aan loopt. We gingen de tweede helft sterk van start en waren aan het drukken en kwamen dichter bij de goal. Maar net toen wij aardig op weg waren kwamen we op een 2-0 achterstand. Een frommelgoal na een corner en weer zuur om zo op achterstand te komen. Hierna kwam ik en nog een lange medespeler gelijk in het elftal om de druk nog verder op te voeren en dat lukte.

We kwamen snel via een penalty op 2-1 we dachten op de goede weg te zijn maar kregen daarna weer de 3-1 tegen. Niet veel later kwamen we weer op 3-2 en ook niet veel later kregen we weer de 4-2 tegen. Gekkenhuis. Ik dacht dat het er nu wel op zo zitten maar toen begon de tegenstander met wisselen. Zij dachten denk ik ook de wedstrijd al gewonnen te hebben en wisselden de goeie spelers om de wisselspelers wat minuten te gunnen. Dit was niet echt handig want ze kwamen niet meer tot kansen. Wij daarentegen kwamen op 4-3 door een blunder van de keeper van hun en na de 90ste minuut ook nog tot de 4-4. Toen de scheidsrechter vloot voor het einde van de wedstrijd had ik een raar gevoel. Ik denk dat ik nog niet goed besefte wat er nou allemaal was gebeurd.

IMG_4571
Heerlijk eten na de wedstrijd bij Het Witte Paard in Oostwold

Na de wedstrijd was er muziek in de kantine en hier kwamen we, na ons behaalde gelijkspel precies op het goed moment. Ik denk dat we tot een uurtje of half 10 in de kantine zijn gebleven en er een redelijk feestje van hebben gemaakt. Tussendoor hebben de bobs (waar ik er 1 van was) gegeten bij Het Witte Paard. Een aanrader als je toevallig een keer door Oostwold heen komt. De spareribs werd aangeraden maar ik had kipsaté en die was ook erg goed binnen te houden. We hebben heerlijk gegeten en daarna onze teamgenoten uit de kantine getrokken om naar huis te gaan. Al met al weer een voetbaldag die je niet snel weer vergeet, als je s’middags in de auto stapt denk je van, even snel naar Oostwold een wedstrijd spelen en weer terug. Dat je dan met bijna het hele elftal om 11 uur in de avond weer terug op het sportpark bent reken je dan niet op.