Halve van Egmond: #het komt snel dichterbij

Halve van Egmond: #het komt snel dichterbij

De halve marathon komt snel dichterbij en daarom hoop ik de komende weken wat meer en langer te gaan lopen. Afgelopen week heb ik genoeg gedaan maar is het alleen afgelopen zondag van een wat langere loop gekomen. Daarna hebben we genoeg in de zaal getraind maar heb ik niet zo veel meters gemaakt. Gelukkig is er de aankomende periode wat meer ruimte en tijd om tot langere afstanden te komen doordat er een heel lang weekend voor de deur staat in verband kerstmis. Ik ga eens kijken of ik nog een leuk loopje kan vinden voor tweede kerstdag zodat ik de kerstkilo’s er nog een beetje af kan lopen.

IMG_7278 2
Het is maar even lopen voordat je in de weilanden staat.

Maar afgelopen zondag is me het nog gelukt om een langere duurloop te doen. Ik kwam tot 11 kilometer en had een redelijk tempo. Niet wat ik zou moeten hebben maar toch ging het best lekker. Het was best glad en ik nam een afslag waar het behoorlijk glibberen was. Mijn vriendin ging nog een keer onderuit met de fiets waardoor ik even een korte pauze moest inlassen. Hierna pakte ik het weer op en heb ik in een hoger tempo de laatste paar kilometer gedaan. De rest van de week bestond uit in de zaalvoetbaltraining waardoor ik op de avonden dat ik niks heb beter ook even mijn rust kan pakken. Anders ga ik lopen terwijl ik nog niet goed herstelt ben van de inspanning van de vorige dag. Dan kan ik beter even wachten tot dat die tijd er wel is en die zit er de komende week wel aan te komen.

De komende periode is er veel zaalvoetbal. Het ligt er per ronde aan of ik tijd heb op meer te trainen. Wanneer je verliest lig je er uit en heb je echt een winterstop waarin je geen voetbaltraining hebt. Wanneer je door gaat naar de volgende ronde staat er weer een poulefase op het programma. Dit betekend wel dat ik daardoor weer geen lange duurlopen kan gaan doen maar dat ik steeds korte wedstrijdjes heb waarin het tempo best wel hoog ligt. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik onder de 1,5 uur kom te lopen. Als ik bekijk hoe ik mijn voorbereiding heb gedaan op de halve van Zwolle dan ben ik nu al een stuk verder. Ik heb nu al 3 keer meer als 10 kilometer gelopen waarbij ik in Zwolle van te voren eigenlijk helemaal niks heb gedaan.

 

IMG_7282
De zondagloop.

Vanavond heb ik nog weer even in de zaal gevoetbald en heb ik ongeveer 40 minuten gespeeld. Ik heb eigenlijk geen idee hoe veel kilometers je eigenlijk maakt in zo’n wedstrijd. Het is in ieder geval best wel intensief. Het is de hele tijd rennen en stoppen. Wanneer je dat niet doet kom je niet aan voetballen toe en is er weinig aan om in het veld te staan. Maar goed, dit gaat niet over het voetballen maar over het hardlopen. Waarschijnlijk komt er deze week weer wat tijd vrij maar daar kun je de volgende keer weer over lezen.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.