Megavalanche 2018: de spieren zitten er nog

Megavalanche 2018: de spieren zitten er nog

Na zondag een mooi eindje op de fiets te hebben gezeten heeft dat toch wel zijn sporen achter gelaten. Ik voel aardig spierpijn in mijn bovenarmen en handen. Gelukkig geen last van plekken waar ik ben gevallen. Een paar kleine blauwe plekjes maar ik kan daar wel mee fietsen. Na een goed ontbijtje stapte ik rond 11 uur weer op de fiets om naar boven te gaan. Bij de skilift aangekomen stond er al een lange rij dus moest je een poosje wachten om naar boven te kunnen.
Toen ik in de lift zat stopte hij een paar keer onderweg en daardoor duurde het best wel lang voordat ik eindelijk naar beneden kon.

Het eerste rondje probeerde ik in 1 keer naar beneden te gaan omdat ik nog niet wist hoe lang ik daar over deed. Met stoppen onderweg zat ik op ongeveer 14 minuten en zonder stoppen op 11. Ik moet alleen onderweg nog goed op de route blijven letten want sommige ‘sluiproutes’ vergeet ik nog wel eens. Deze gaan een stuk sneller maar zijn voor mij onderweg soms moeilijk te zien doordat er niet echt een pad langs loopt. Daar heb ik nog een paar dagen voor om op te trainen. Helaas had ik na dat ene rondje in 1 keer gedaan te hebben gelijk al weer last van mijn handen dus moest ik het de rest van de dag rustig aan gaan doen.

Na het eerste rondje kwam ik Michiel en Jasper weer tegen en ben ik met hun weer mee naar boven gegaan. We gingen het wat rustiger aan doen en na een stukje fietsen weer even rust nemen om de handen een beetje te kunnen laten bijkomen. Helaas kwam ik bij een stukje waar ik door de sneeuw ging te vallen waarbij mijn linkerbeen ergens tussen kwam. Beetje bloed en een beetje pijn maar niks om je zorgen over te maken. Wel een beetje mijn eerste echte crash. Helaas reed Jasper een paar meter verderop zijn band lek en toen Michiel en ik bij de lift kwamen deed die het niet meer waardoor we maar zijn afgedaald en naar het appartement zijn gegaan.

Het was weer lekker weer dus heb ik snel mijn zwembroek aangetrokken en ben ik even in het water gegaan en daarna lekker in het zonnetje gaan liggen. Ik heb voor mijn gevoel niet heel veel gedaan maar ben toch wel aardig stuk. En we moeten nog een paar dagen fietsen dus kun je maar beter even goed je rust pakken op momenten dat je het nodig bent. Ik geloof dat mijn krachtoefeningen van vorig jaar toch wel zijn nut hebben gehad maar dat ik daar dit jaar wat meer aandacht had moeten besteden. Ook ga ik wat meer pauzes nemen tussen het rijden door dat je handen verkrampen onder het fietsen is het grootste probleem tot nu toe.

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.