Voetbal: #zaalvoetbal is begonnen

Voetbal: #zaalvoetbal is begonnen

De 1ste seizoenshelft zit er op. We hebben het met de laatste 2 nederlagen niet echt positief afgesloten. We zijn geëindigd op een 9de plek met 17 punten. Niet echt waar we wouden staan maar door aan de laatste 2 wedstrijden 0 punten over te houden zijn we ineens een stuk lager komen te staan dan waar we van te voren op hadden gehoopt. Proberen om het de 2de wat beter te gaan doen. Er zijn een paar wedstrijden geweest waar we niet goed voor de dag zijn gekomen. Als je die punten die je daar verliest er bij op telt dan sta je ineens op een heel andere plek. Zo moet je natuurlijk niet gaan rekenen want je kom uiteindelijk op de plek terecht waar je hoort te staan.

IMG_7308 2

Maar het is nu dus winterstop. Na afgelopen woensdag nog een oefenwedstrijd in de zaal te hebben gevoetbald en gewonnen van Angelslo hebben we op donderdag de laatste veldtraining gehad. De wedstrijd hadden we gewonnen en het begon al wat beter te lopen dan de wedstrijd er voor. Je weet elkaar wat beter te vinden en je weet welke acties je wel en niet kunt inzetten op het kleine veld. Als je dan weer traint op het veld is het weer omschakelen. Je hebt alle ruimte om te rennen en als je een bal wil afpakken hoef je minder goed op te letten dat je geen overtreding maakt. Bij een overtreding in de zaal kun je gelijk naar de kant worden gestuurd en sta je met een man minder te voetballen.

IMG_7305 2

Afgelopen zaterdag begonnen toernooi en we zaten in een poule met: Weerdinge, Sweel, Stadskanaal en DZOH. In de Esdalhal in Emmen vlakbij ons sportpark kwamen we om half 7 voor het eerst in actie tegen 2de klasse SC Stadskanaal. We hadden geen idee hoe goed deze jongens zouden zijn en daarom speelden we heel verdedigend en wouden we eerst de kat even uit de boom kijken. Deze wedstrijd eindigde daarom in 1-1 en de spanning was er af. We hadden we wel wat kansen gehad op een overwinning maar we kregen de bal niet voorbij de keeper. De wedstrijd erna was tegen 3de klasse vv Weerdinge. Deze wedstrijd waren we aan onze stand verplicht om te winnen en het ging ook wel lekker. We kwamen snel op voorsprong en bouwden deze uit naar een degelijke 4-2 overwinning. Als we de wedstrijd er na zouden winnen van vv Sweel zouden we al door zijn naar de volgende ronde.

IMG_7307 2

Deze wedstrijd wonnen we redelijk gemakkelijk met 3-0 waardoor we een ronde verder waren. Maar de belangrijkste wedstrijd kwam er eigenlijk nog aan. Die tegen stadsgenoot DZOH. De derby, maar nu in de zaal. De wedstrijd die je eigenlijk niet mag verliezen. En dat gebeurde dan ook niet. DZOH had alle wedstrijden tot dan toe redelijk makkelijk gewonnen en speelde goed. Tot dat ze ons tegen kwamen en met 3-0 aan de broek kregen van ons. Het ging elke wedstrijd bij ons steeds beter lopen en zo kwam alles in de laatste wedstrijd samen. DZOH raakte geen bal en wij zaten overal tussen. Dit is heerlijk voetballen en bij elk doelpunt wat wij scoorden werden zij flauwer. Er zat ook nog wel wat publiek op de tribunes en die waren op een gegeven moment ook stil geworden. Dan weet je dat het goed zit.

IMG_7365 2
Alle uitslagen op een rijtje

Zo kwamen we dus in de volgende ronde van het toernooi terecht. Het gevoel is goed en de wedstrijden liepen over het algemeen wel lekker. Nu maar hopen dat het in de volgende ronde net zo lekker gaat lopen als afgelopen woensdag. We spelen weer in dezelfde sporthal tegen iets moeilijkere tegenstanders. We gaan denk ik gewoon weer de boel achterin op slot houden en voorin er een balletje in te prikken. Zo gaan we op jacht naar de volgende ronde die volgende week zaterdag gespeeld moet worden. Gewoon weer lekker een balletje trappen en dan zien we wel weer hoe ver we gaan komen.

IMG_7364 2
De eindstand in de poule
Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.