Drenthe 200 #2

Drenthe 200 #2

Nog 21 dagen. Het komt al best wel snel dichterbij en heb nog niet echt gedaan wat ik graag zou willen doen. Ik denk dat ik deze week zo’n 175 kilometer gefietst. Hiervan zijn 125 kilometers gedaan vanaf huis naar het werk. De andere 50 kilometers heb ik s’avonds gedaan en dat was prima om te doen. Ik heb nog niet echt tijd voor om langere tochten te maken. Daar baal ik wel een beetje van. Maar aan de andere kant is het ook wel belangrijk dat ik niet een blessure krijg. Mijn conditie is met het voetballen niet achteruit gegaan alleen de spieren die je met de fiets gebruikt zijn toch net even wat anders.

img_0632

Elke ochtend met de mountainbike naar het werk is goed om het zitvlak een beetje trainen voor de 200 kilometer. Met een lekker muziekje aan en goed om me heen kijken ben ik altijd zo op het werk. Sommige mensen vragen me wel eens of ik niet een keer een auto moet kopen. Maar in principe kan ik het makkelijk zonder. Als ik op mijn fiets zit dan trap ik vaak zonder na te denken naar het werk toe. Het enige vervelende is soms het fietsen op de heenweg in de regen. Dat is minder prettig, maar als het op de terugweg is dan maakt het me al niet zo veel uit.

img_0675
Ghost Kato FS3

Omdat het deze week Sinterklaas was, heb ik mijzelf maar wat cadeautjes gegeven. Ik heb een paar aankopen gedaan en die zijn uitstekend bevallen en hoeven niet terug gestuurd te worden. Ik heb een paar handschoenen besteld van Fox, als ik met koude handen in de handschoenen ga hoef ik maar even te fietsen en worden mijn handen warm. Ook de paar overschoenen van Agu zitten heerlijk, en sluiten goed aan. Ik had een paar zomersokken aangedaan maar dan is het al snel wat koud. Na mijn rondje bij -4ºC ben ik er dus achter gekomen dat ik, ondanks de overschoenen wel lekkere warme sokken aan moet doen.

img_0691
Agu overschoenen

Ook heb ik nog een lamp laten bezorgen. Een duur grapje, maar ik durf nu wel met een gerust hart op de fiets te stappen en in de avond het bos in te gaan. De Cateye 1600 die ik heb, kent 3 standen voor gewoon licht en nog 2 standen met een knipperlicht. Ik zit er nog wel over na te denken om een wat kleiner hoofdlampje aan te schaffen. Omdat ik nu alleen de lamp op het stuur heb, zie ik alleen maar wat voor me is en kan ik niet echt kijken waar ik zelf wil. Dat is soms op kleine paden met scherpe bochten een beetje vervelend. Mijn licht is soms namelijk dan nog voor me terwijl ik juist wil zien hoe ik na de bocht moet trappen. Hier ga ik dus nog even over nadenken.

IMG_0709.PNG
Cateye 6000

Ik moet waarschijnlijk ook nog even een muts ophalen. Ik had nou een dikke muts onder mijn helm en dat zit niet zo heel prettig. Voor de rest denk ik dat het qua kleding wel aardig goed zit. Nu nog even proberen wat meer meters te gaan maken. Dat zal ik in het volgende stukje hopelijk schrijven. Dat ik de komende week minimaal 200 kilometers heb gemaakt.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.